Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a explicat care este legătura dintre stomac și creier. Alimentul intens consumat de români este mai mult decât nociv pentru creier. Micii nu sunt cea mai potrivită alegere pentru sănătatea creierului. Aceștia ar trebui consumați cu moderație.
Chiar dacă mititeii sunt o plăcere pentru simțurile noastre, prof. univ. dr. Vlad Ciurea a avertizat că aceștia nu sunt prietenoși cu creierul. A subliniat necesitatea consumului moderat și a evitării transformării acestora într-o opțiune alimentară frecventă.
”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente.
Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.
Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă.
Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a afirmat prof. univ dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR,în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Vezi și: Leguma care scade tensiunea arterială. Este ideală pentru vremea rece. Cum să o consumi corect
Potrivit reputatului medic neurochirurg, trebuie să ne educăm creierul, dar, de cele mai mult ori nu facem altceva decât să îl intoxicăm.
”Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a mai spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
În concluzie, intervenția lui prof. univ. dr. Vlad Ciurea a furnizat o perspectivă importantă asupra legăturii dintre alimentație și sănătatea creierului, atrăgând atenția asupra necesității unui consum conștient și echilibrat pentru a menține o bună funcționare a creierului.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.