Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a explicat care este legătura dintre stomac și creier. Alimentul intens consumat de români este mai mult decât nociv pentru creier. Micii nu sunt cea mai potrivită alegere pentru sănătatea creierului. Aceștia ar trebui consumați cu moderație.
Chiar dacă mititeii sunt o plăcere pentru simțurile noastre, prof. univ. dr. Vlad Ciurea a avertizat că aceștia nu sunt prietenoși cu creierul. A subliniat necesitatea consumului moderat și a evitării transformării acestora într-o opțiune alimentară frecventă.
”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente.
Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.
Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă.
Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a afirmat prof. univ dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR,în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Vezi și: Leguma care scade tensiunea arterială. Este ideală pentru vremea rece. Cum să o consumi corect
Potrivit reputatului medic neurochirurg, trebuie să ne educăm creierul, dar, de cele mai mult ori nu facem altceva decât să îl intoxicăm.
”Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a mai spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
În concluzie, intervenția lui prof. univ. dr. Vlad Ciurea a furnizat o perspectivă importantă asupra legăturii dintre alimentație și sănătatea creierului, atrăgând atenția asupra necesității unui consum conștient și echilibrat pentru a menține o bună funcționare a creierului.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.