O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
De mai bine de 2.000 de ani, trandafirii au fost folosiți în gătit dar și în anumite ritualuri feminine, în special în Orientul Mijlociu, China și India. Toate tipurile de trandafiri sunt comestibile și folosite pentru a face ceai.
Dar numai soiurile selective de trandafiri sunt mai dulci decât altele.
Ceaiul de trandafir este o băutură pe bază de plante făcută din petale și muguri aromatice de trandafir. Este considerat un remediu potențial pentru a vindeca multe probleme de sănătate.
Ceaiul de trandafiri are o aromă florală distinctă și un gust dulce, delicat. Aroma sa plăcută face ca acest ceai să fie o alegere populară în rândul iubitorilor de ceai.
Există diferite soiuri de trandafiri care pot fi utilizați pentru prepararea ceaiului, inclusiv trandafiri de damasc, trandafiri englezești sau alte soiuri aromatice.
Pentru a prepara ceaiul de trandafiri, petalele uscate sau proaspete se adaugă în apă fierbinte și se lasă la infuzat pentru a permite eliberarea aromelor și substanțelor benefice.
Ceaiul de trandafiri poate fi servit atât cald, cât și rece. Unele persoane adaugă miere sau alte ingrediente pentru a-i îmbunătăți gustul sau îl combină cu alte tipuri de ceai pentru a crea amestecuri aromate, potrivit WebMD.
Acid ascorbic
Fier
Calciu
Vitamina A
Vitamina E
Beneficiile potențiale pentru sănătate ale ceaiului de trandafir
Consumul de ceai de trandafir este o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți.
De asemenea, nu conține cofeină, zahăr și calorii.
Acesta conține vitaminele E și C, care sunt unele dintre cele mai bune vitamine pentru a promova pielea sănătoasă.
Suport pentru sistemul imunitar
Ceaiul de trandafir conține cantități mari de vitamina C, un antioxidant vital pentru procesul de vindecare al organismului nostru și pentru capacitatea sa de a lupta împotriva infecțiilor.
Te ajută în hidratarea organismului
Ceaiul de trandafir este în mare parte alcătuit din apă. Consumul uneia sau mai multor cești de ceai de trandafir din plante poate crește consumul total de apă.
Vă menține hidratat, ceea ce are mai multe beneficii, inclusiv pielea sănătoasă și curată, oferind nutriție celulelor.
Ajută la pierderea în greutate
Ceaiul de trandafir ajută la stimularea pierderii în greutate. Consumul de ceai de trandafir crește metabolismul, ceea ce ajută la reducerea grăsimii corporale.
În plus, ceaiul de trandafir este o băutură cu conținut scăzut de calorii, astfel încât să vă puteți bucura de această băutură după pofta inimii, fără să vă faceți griji cu privire la calorii.
Risc mai mic de boli cronice
Petalele de trandafir conțin polifenoli, antioxidanți care lucrează pentru a vă proteja corpul de deteriorarea celulelor. Polifenolii din ceaiul de trandafir s-au dovedit a reduce riscul bolilor de inima, diabetului, obezitatii și bolilor cognitive.
Efect diuretic
Ceaiul de trandafiri poate avea un ușor efect diuretic, contribuind la eliminarea toxinelor din organism și la menținerea unei funcții renale sănătoase.
Proprietăți antiinflamatorii
Un studiu a constatat că activitatea antiinflamatorie din petalele de trandafir pudră este la fel de eficientă ca medicamente precum aspirina sau ibuprofenul. Ceaiul de trandafir poate ajuta, de asemenea, la prevenirea durerii cauzate de inflamația cauzată de leziuni fizice sau afecțiuni cum ar fi artrita.
Îmbunătățește digestia
Ceaiul de trandafir ajută la stimularea sucurilor digestive pentru a descompune alimentele. Ajută organismul să absoarbă mai mulți nutrienți din alimente și să facă procesul digestiv eficient.
Consumul de ceai de trandafir previne problemele legate de stomac și îmbunătățește sistemul digestiv.
Efect relaxant și calmant
Ceaiul de trandafir conține terpene naturale care reduc inflamația și promovează un sentiment de bunăstare.
În plus, aroma trandafirului are, de asemenea, un efect calmant asupra simțurilor organismului. Poate ajuta la stimularea și crearea unui mediu relaxant.
Cercetările arată, de asemenea, că aroma ceaiului de trandafir poate reduce stresul și anxietatea. Stresul este cunoscut pentru reducerea imunității organismului, crescând șansele de îmbolnăvire.
Ajută la pierderea în greutate
Ceaiul de trandafir ajută la stimularea pierderii în greutate. Consumul de ceai de trandafir crește metabolismul, ceea ce ajută la reducerea grăsimii corporale.
În plus, ceaiul de trandafir este o băutură cu conținut scăzut de calorii, astfel încât să vă puteți bucura de această băutură după pofta inimii, fără să vă faceți griji cu privire la calorii.
Bogat în vitamina C
Vitamina C ajută la protejarea pielii sănătoase, a celulelor corpului și a vaselor de sânge. Ceaiul de trandafir este extrem de bogat în vitamina C și promovează pielea sănătoasă.
O ceașcă de trandafir uscat conține:
Calorii: 0
Proteine: 0 grame
Grăsime: 0 grame
Glucide: 0 grame
Fibră: 0 grame
Zahăr: 0 grame
Este important să menționăm că, în timp ce ceaiul de trandafiri poate aduce diverse beneficii, acestea nu trebuie considerate ca înlocuitori pentru tratamentele medicale adecvate.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.