Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Moringa Oleifera este o plantă unică cu efect tonic, curativ și detoxifiant, originară din India, plasată în topul super-alimentelor. Îți spunem exact pentru ce este utilă moringa, cum să o folosești și ce contraindicații are.
Moringa este un copac originar din India, care acum este cultivat activ și în Asia, Africa și America de Sud. În întreaga lume, moringa a câștigat popularitate datorită beneficiilor sale impresionante pentru sănătate.
Conține o porție generoasă de antioxidanți, proteine sănătoase, beta-caroten, aminoacizi și diverși compuși fenolici. De asemenea, această plantă este o sursă excelentă de vitamina A, vitaminele B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B6, acid ascorbic (vitamina C), precum și calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, zinc.
Uleiul vegetal este obținut din semințele de moringa, care este folosit nu doar în diferite rețete, ci și în cosmetologie. Produsele cosmetice, pe bază de ulei și extract de moringa, ajută la îmbunătățirea semnificativă a stării pielii și a părului, protejându-le de radicalii liberi și de deshidratare. Adesea, cosmeticele cu moringa sunt folosite pentru a combate inflamația pielii.
Moringa conține niazimicină, un compus care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, poate ameliora unele boli precum constipația, gastrita și colita ulceroasă. Datorită proprietăților sale antibacteriene, moringa ajută la suprimarea creșterii microorganismelor patogene, iar conținutul ridicat de vitamine B îmbunătățește digestia.
Calciul și fosforul din compoziția sa întăresc oasele. Iar antioxidanții puternici găsiți în extractul de moringa pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, la scăderea nivelului de glucoză din sânge și ajută organismul să absoarbă fierul pentru a combate anemia.
Antioxidanții din extractul de frunze de moringa au proprietăți antiinflamatorii și încetinesc îmbătrânirea organismului. Iar vitaminele B și antioxidanții din moringa reduc nivelul de colesterol rău din sânge.
Este de remarcat faptul că aproape toate părțile acestui copac - frunze, tulpini, semințe - sunt comestibile. Moringa se vinde sub formă de pulbere, pastile, capsule, ceai, ulei, semințe în magazinele specializate și pe internet.
Frunzele de moringa, uscate sub formă de pudră sunt foarte populare. Ele pot fi folosite ca supliment alimentar, adăugând la bolurile pentru smoothie, cereale, supe, smoothie-uri, iaurturi naturale.
Cicoarea, o alternativă sănătoasă la cafea sau o băutură inutilă?
Frunzele uscate de moringa pot fi preparate ca ceai, în timp ce frunzele proaspete constituie o bază excelentă pentru salată.
Important! Sub orice formă vei lua moringa, consultă, mai întâi, medicul, citește recomandările de dozare și, de asemenea, acordă atenție calității produsului. Cumpără moringa de la producători și citește cu atenție informațiile de pe etichetă.
Deoarece moringa ajută la scăderea zahărului din sânge și a tensiunii arteriale, nu ar trebui să fie consumată de persoanele cu hipotensiune arterială și zahăr scăzut în sânge, deoarece acest lucru poate agrava problema.
Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile
De asemenea, Moringa nu este recomandată femeilor însărcinate. Alte posibile contraindicații trebuie clarificate cu un medic.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.