Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Nucile verzi le găsim adesea în dulcețuri. Odată cu venirea verii, deja au început să se coacă nucii. Nu doar nucile uscate au proprietăți terapeutice, ci și cele verzi.
Acestea se folosesc și în scop medicinal, în remedii locale, precum cataplasme și unguente, alături de tincturi și siropuri de consum zilnic.
Nucile vrezi sunt bogate în nutrienți, și anume vitamine, minerale și acizi grași esențiali pentru buna funcționare a organismului. Așadar, nucile verzi conțin, din plin, fosfor, potasiu, calciu, fier, iod, zinc și seleniu, alături de vitaminele B, E și C.
De reținut este că vitamina C se regăsește în nuci atât timp cât sunt crude, deci verzi, și se pierde din compoziția lor după uscare. De asemenea, nucile verzi conțin aproximativ 20% apă și acizi grași de tip Omega-3, arată plantbased.com
Nucile verzi, datorită conținutului de zinc și selenium combat oboseala cronică și astenia. În plus, acestea sunt eficiente și pentru copiii care se confruntă cu deficit de creștere.
Acizii grași omega-3 și conținutul de vitamina E reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare, reduc colesterolul și stimulează sistemul imunitar.
Consumul frecvent de nuci verzi ajută și la întărirea vaselor de sânge, iar complexul de vitamine B, în special vitamina B1, susțin sănătatea sistemului muscular, al sistemului nervos și reglează nivelul glicemiei în organism.
Datorită conținutului de vitamina B, prin consumul regulat de nuci verzi se poate crește pragul de toleranță la durerea musculară, survenită în urma efortului fizic.
Nucile verzi au și efect antidiareic. Acestea conțin tanin, care are rol astringent, antiseptic și antibacterian.
”Ai nevoie de 1 kg de miere naturală și 40 de nuci verzi. Nucile verzi se taie în patru și se pun într-un borcan de sticlă împreună cu mierea. Se închide bine, după care se pune într-un loc luminos, dar nu direct în soare.
La fiecare 10 zile, borcanul se deschide și se amestecă bine compoziția. După 40 de zile, se strecoară lichidul și se toarnă într-o sticlă. Siropul obținut se depozitează într-un loc răcoros, ferit de lumină”, arată Vegis.ro.
Mai mult, nucile verzi pot fi și murate
”Există anumite preparate pentru care nucile verzi sunt considerate mult superioare. Dacă intenționați să le murați, să le murați sau să le păstrați sau să scoateți taninurile și să le transformați în lichior infuzat, nucile verzi oferă aromele sporite care se potrivesc perfect”, mai notează plantbased.com.
Vezi și: De ce ne amorțesc mâinile și ce boli putem avea. Există tratament în funcție de afecțiune
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.