Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Rubarba este adesea folosită în medicină și, de asemenea, în prepararea deserturilor. În Marea Britanie, rubarba este numită ”planta de plăcintă” și este adesea folosită în produsele de patiserie.
Apogeul coacerii rubarbei are loc la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, așa că acum poate fi găsită pe rafturile magazinelor și piețelor. Care sunt beneficiile și daunele acestei plante?
Rubarba conține vitamina A, vitaminele B, vitamina C, vitamina E, vitamina K, potasiu, calciu, magneziu, fosfor.
Planta are zeci de beneficii, după cum urmează:
- întărește sistemul osos,
- îmbunătățește activitatea tractului digestiv,
- previne îmbătrânirea prematură,
- are efecte antiinflamatorii și antibacteriene,
- reduce nivelul de colesterol,
- îmbunătățește coagularea sângelui.
Din cele mai vechi timpuri, decoctul din tulpinile de rubarbă era folosit ca mijloc de combatere a problemelor gastrointestinale.
În prezent, datorită concentrației mari de vitamine, macro și microelemente, din rubarbă se produc medicamente pentru combaterea psoriazisului și menținerea sănătății pielii.
Rubarba are și contraindicații:
- risc de formare a pietrelor la rinichi,
- insuficiență renală,
- creșterea coagulării sângelui,
- intoleranța individuală.
Frunzele de rubarbă conțin prea mult acid oxalic și fiecare organism îl absoarbe în felul său. Consumul excesiv al frunzelor acestei plante poate duce la o funcționare deficitară a rinichilor și la insuficiență renală din cauza conținutului ridicat de oxalat de calciu.
Pentru a reduce riscurile, este mai bine să mănânci doar tulpini fierte. Persoanele cu coagulare crescută a sângelui ar trebui să consulte un medic înainte de a utiliza rubarba, deoarece conține elemente care afectează acest proces.
Tulpinile de rubarbă se pot mânca atât crude, dar și gătite sub diverse forme. Iată câteva forme de consum ale acestora:
- ingredient în produse de patiserie;
- transformate în sucuri sau smoothie-uri;
- mărunțite în blender, ca sos pentru friptura de porc sau de pui;
- preparate sub forma de înghețată;
- călite și stropite cu puțină miere și adăugate în salate.
Rădăcina de țelină, beneficii surprinzătoare. De ce este important să o consumi crudă
Dacă nu suferi de afecțiuni care necesită tratament cu medicamente pentru coagularea sângelui, poți integra tulpinile de rubarbă în alimentația ta.
În cantități moderate, tulpinile de rubarbă contribuie la sănătate și le poți consuma sub diverse forme. Îți recomandaăm să consulți un medic și să afli dacă poți consuma această plantă.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.