De ce să pui cireșele în apă cu bicarbonat. Efectul la care nu te-ai fi gândit pe care trebuie să-l faci mereu

De ce să pui cireșele în apă cu bicarbonat. Iată cum trebuie să procedezi de acum.
Cireșele sunt fructe mici cu sâmburi care vin într-o varietate de culori și arome. Există două categorii majore - cireșele amare și dulci. Toate soiurile de cireșe sunt foarte nutritive și sunt pline de fibre, vitamine și minerale.
Și da, știm cu toții că cireșele sunt unele dintre fructele vedetă ale verii, chiar dacă le găsim deja la prețuri uriașe și puțini se pot atinge de ele.
Parfumate, gustoase și cărnoase, cireșele pot fi încorporate într-o multitudine de rețete. Pentru că, de foarte multe ori, cumpărăm cireșe din supermarket, acestea pot fi pline de pesticide sau stropite cu diferite substanțe chimice pentru a nu mucegăi.
Din fericire, există o metodă foarte ușoară și ieftină pentru a înlătura și distruge pesticidele de pe coaja cireșelor.
Substanțele nutritive din cireșe, în special fibrele, vitamina C și potasiul, sunt benefice pentru sănătate în multe feluri.
Vitamina C este esențială pentru menținerea sistemului imunitar și a sănătății pielii, în timp ce potasiul este necesar pentru contracția musculară, funcția nervoasă, reglarea tensiunii arteriale și multe alte procese critice ale organismului.
Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, care ajută la menținerea sănătății sistemului dumneavoastră digestiv prin alimentarea bacteriilor intestinale benefice și promovarea regularității intestinale.
În plus, acestea furnizează vitaminele B, mangan, cupru, magneziu și vitamina K.
Ce beneficii au cireșele. Cele 5 beneficii pe care sigur nu le-ai știut
1. Bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori
Toate cireșele au un conținut ridicat de antioxidanți și compuși antiinflamatori, care pot reduce riscul de boli cronice și să promoveze sănătatea generală.
2. Pot stimula recuperarea după exerciții fizice
Consumul de cireșe, în special produsele din cireșe amare, cum ar fi sucul și pulberea, poate îmbunătăți activitatea sportivă, performanța atletică și să reducă leziunile și durerile musculare induse de exerciții fizice.
S-a constatat că sucul și concentratul de cireșe amare accelerează recuperarea musculară, diminuează durerile musculare induse de exerciții fizice și previne pierderea forței la sportivii de elită, cum ar fi cicliștii și maratoniștii.
3. Pot fi benefice pentru sănătatea inimii
Cireșele sunt pline de potasiu și antioxidanți polifenoli, care au un puternic efect de protecție a inimii.
4. Pot îmbunătăți simptomele artritei și ale gutei
Datorită puternicelor lor efecte antiinflamatorii, cireșele pot reduce simptomele artritei și gutei, un tip de artrită cauzată de o acumulare de acid uric care poate duce la umflături, inflamații și dureri extreme la nivelul articulațiilor.
Multe studii arată că cireșele ajută la inhibarea stresului oxidativ și la scăderea inflamației prin suprimarea proteinelor inflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor legate de artrită.
În plus, acestea pot scădea nivelul de acid uric din organism, ceea ce le face deosebit de benefice pentru cei cu gută.
5. Poate îmbunătăți calitatea somnului
Cireșele conțin antiinflamatoare compuși antiinflamatori și melatonină, care pot contribui la îmbunătățirea calității somnului la unele persoane.
Aceste beneficii de promovare a somnului pot fi atribuite concentrației ridicate de compuși vegetali din fructe. În plus, cireșele conțin melatonină, o substanță care ajută la reglarea ciclului somn-veghe
De ce să pui cireșele în apă cu bicarbonat. Iată cum trebuie să procedezi
Asigură-te că ai chiuveta curată. Umple două treimi din chiuvetă cu apă rece, apoi pune 3-4 litri de bicarbonat de sodiu.
Amestecă bine apa cu bicarbonatul, până ce praful se dizolvă complet.
Pune cireșele în acest amestec și lasă-le în chiuvetă pentru 15 minute.
După cele 15 minute, clătește cireșele și scoate-le din chiuvetă. Lasă-le la uscat pe un prosop de bucătărie.
Este important de reținut că cireșele trebuie spălate întotdeauna cu apă rece, nu caldă.
Temperatura ridicată a apei va deschide porii, iar microorganismele și pesticidele vor pătrunde ușor către miezul fructelor.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.