De ce să pui cireșele în apă cu bicarbonat. Efectul la care nu te-ai fi gândit pe care trebuie să-l faci mereu

De ce să pui cireșele în apă cu bicarbonat. Iată cum trebuie să procedezi de acum.
Cireșele sunt fructe mici cu sâmburi care vin într-o varietate de culori și arome. Există două categorii majore - cireșele amare și dulci. Toate soiurile de cireșe sunt foarte nutritive și sunt pline de fibre, vitamine și minerale.
Și da, știm cu toții că cireșele sunt unele dintre fructele vedetă ale verii, chiar dacă le găsim deja la prețuri uriașe și puțini se pot atinge de ele.
Parfumate, gustoase și cărnoase, cireșele pot fi încorporate într-o multitudine de rețete. Pentru că, de foarte multe ori, cumpărăm cireșe din supermarket, acestea pot fi pline de pesticide sau stropite cu diferite substanțe chimice pentru a nu mucegăi.
Din fericire, există o metodă foarte ușoară și ieftină pentru a înlătura și distruge pesticidele de pe coaja cireșelor.
Substanțele nutritive din cireșe, în special fibrele, vitamina C și potasiul, sunt benefice pentru sănătate în multe feluri.
Vitamina C este esențială pentru menținerea sistemului imunitar și a sănătății pielii, în timp ce potasiul este necesar pentru contracția musculară, funcția nervoasă, reglarea tensiunii arteriale și multe alte procese critice ale organismului.
Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, care ajută la menținerea sănătății sistemului dumneavoastră digestiv prin alimentarea bacteriilor intestinale benefice și promovarea regularității intestinale.
În plus, acestea furnizează vitaminele B, mangan, cupru, magneziu și vitamina K.
Ce beneficii au cireșele. Cele 5 beneficii pe care sigur nu le-ai știut
1. Bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori
Toate cireșele au un conținut ridicat de antioxidanți și compuși antiinflamatori, care pot reduce riscul de boli cronice și să promoveze sănătatea generală.
2. Pot stimula recuperarea după exerciții fizice
Consumul de cireșe, în special produsele din cireșe amare, cum ar fi sucul și pulberea, poate îmbunătăți activitatea sportivă, performanța atletică și să reducă leziunile și durerile musculare induse de exerciții fizice.
S-a constatat că sucul și concentratul de cireșe amare accelerează recuperarea musculară, diminuează durerile musculare induse de exerciții fizice și previne pierderea forței la sportivii de elită, cum ar fi cicliștii și maratoniștii.
3. Pot fi benefice pentru sănătatea inimii
Cireșele sunt pline de potasiu și antioxidanți polifenoli, care au un puternic efect de protecție a inimii.
4. Pot îmbunătăți simptomele artritei și ale gutei
Datorită puternicelor lor efecte antiinflamatorii, cireșele pot reduce simptomele artritei și gutei, un tip de artrită cauzată de o acumulare de acid uric care poate duce la umflături, inflamații și dureri extreme la nivelul articulațiilor.
Multe studii arată că cireșele ajută la inhibarea stresului oxidativ și la scăderea inflamației prin suprimarea proteinelor inflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor legate de artrită.
În plus, acestea pot scădea nivelul de acid uric din organism, ceea ce le face deosebit de benefice pentru cei cu gută.
5. Poate îmbunătăți calitatea somnului
Cireșele conțin antiinflamatoare compuși antiinflamatori și melatonină, care pot contribui la îmbunătățirea calității somnului la unele persoane.
Aceste beneficii de promovare a somnului pot fi atribuite concentrației ridicate de compuși vegetali din fructe. În plus, cireșele conțin melatonină, o substanță care ajută la reglarea ciclului somn-veghe
De ce să pui cireșele în apă cu bicarbonat. Iată cum trebuie să procedezi
Asigură-te că ai chiuveta curată. Umple două treimi din chiuvetă cu apă rece, apoi pune 3-4 litri de bicarbonat de sodiu.
Amestecă bine apa cu bicarbonatul, până ce praful se dizolvă complet.
Pune cireșele în acest amestec și lasă-le în chiuvetă pentru 15 minute.
După cele 15 minute, clătește cireșele și scoate-le din chiuvetă. Lasă-le la uscat pe un prosop de bucătărie.
Este important de reținut că cireșele trebuie spălate întotdeauna cu apă rece, nu caldă.
Temperatura ridicată a apei va deschide porii, iar microorganismele și pesticidele vor pătrunde ușor către miezul fructelor.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.