De ce să pui cireșele în apă cu bicarbonat. Efectul la care nu te-ai fi gândit pe care trebuie să-l faci mereu

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce să pui ciresele in apa cu bicarbonat
De ce să pui ciresele in apa cu bicarbonat

De ce să pui cireșele în apă cu bicarbonat. Iată cum trebuie să procedezi de acum.

Cireșele sunt fructe mici cu sâmburi care vin într-o varietate de culori și arome. Există două categorii majore - cireșele amare și dulci. Toate soiurile de cireșe sunt foarte nutritive și sunt pline de fibre, vitamine și minerale.

Și da, știm cu toții că cireșele sunt unele dintre fructele vedetă ale verii, chiar dacă le găsim deja la prețuri uriașe și puțini se pot atinge de ele.

Parfumate, gustoase și cărnoase, cireșele pot fi încorporate într-o multitudine de rețete. Pentru că, de foarte multe ori, cumpărăm cireșe din supermarket, acestea pot fi pline de pesticide sau stropite cu diferite substanțe chimice pentru a nu mucegăi. 

Ce poți să pățești dacă ai crini în dormitor. Care sunt efectele neașteptate ale florilor. Ce trebuie să știi dacă ai câini și pisici în casă

Din fericire, există o metodă foarte ușoară și ieftină pentru a înlătura și distruge pesticidele de pe coaja cireșelor.

Substanțele nutritive din cireșe, în special fibrele, vitamina C și potasiul, sunt benefice pentru sănătate în multe feluri.

Vitamina C este esențială pentru menținerea sistemului imunitar și a sănătății pielii, în timp ce potasiul este necesar pentru contracția musculară, funcția nervoasă, reglarea tensiunii arteriale și multe alte procese critice ale organismului.

Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, care ajută la menținerea sănătății sistemului dumneavoastră digestiv prin alimentarea bacteriilor intestinale benefice și promovarea regularității intestinale.

În plus, acestea furnizează vitaminele B, mangan, cupru, magneziu și vitamina K.

Ce beneficii au cireșele. Cele 5 beneficii pe care sigur nu le-ai știut

1. Bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori

Toate cireșele au un conținut ridicat de antioxidanți și compuși antiinflamatori, care pot reduce riscul de boli cronice și să promoveze sănătatea generală.

2. Pot stimula recuperarea după exerciții fizice

Consumul de cireșe, în special produsele din cireșe amare, cum ar fi sucul și pulberea, poate îmbunătăți activitatea sportivă, performanța atletică și să reducă leziunile și durerile musculare induse de exerciții fizice.

S-a constatat că sucul și concentratul de cireșe amare accelerează recuperarea musculară, diminuează durerile musculare induse de exerciții fizice și previne pierderea forței la sportivii de elită, cum ar fi cicliștii și maratoniștii.

3. Pot fi benefice pentru sănătatea inimii

Dumnezeu a creat mâncarea, iar Diavolul sosurile! Mihaela Bilic DESFIINȚEAZĂ sosurile: Ce sos ar trebui să aibă carnea, salata, pastele, cartofii și oul

Cireșele sunt pline de potasiu și antioxidanți polifenoli, care au un puternic efect de protecție a inimii.

4. Pot îmbunătăți simptomele artritei și ale gutei

Datorită puternicelor lor efecte antiinflamatorii, cireșele pot reduce simptomele artritei și gutei, un tip de artrită cauzată de o acumulare de acid uric care poate duce la umflături, inflamații și dureri extreme la nivelul articulațiilor.

Multe studii arată că cireșele ajută la inhibarea stresului oxidativ și la scăderea inflamației prin suprimarea proteinelor inflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor legate de artrită.

În plus, acestea pot scădea nivelul de acid uric din organism, ceea ce le face deosebit de benefice pentru cei cu gută.

5. Poate îmbunătăți calitatea somnului

Cireșele conțin antiinflamatoare compuși antiinflamatori și melatonină, care pot contribui la îmbunătățirea calității somnului la unele persoane.

Aceste beneficii de promovare a somnului pot fi atribuite concentrației ridicate de compuși vegetali din fructe. În plus, cireșele conțin melatonină, o substanță care ajută la reglarea ciclului somn-veghe

De ce să pui cireșele în apă cu bicarbonat. Iată cum trebuie să procedezi 

Asigură-te că ai chiuveta curată. Umple două treimi din chiuvetă cu apă rece, apoi pune 3-4 litri de bicarbonat de sodiu.

Amestecă bine apa cu bicarbonatul, până ce praful se dizolvă complet.

Pune cireșele în acest amestec și lasă-le în chiuvetă pentru 15 minute. 

Bărbat, declarat vindecat de HIV cu ajutorul celulelor stem: Nu este imposibil, ci doar foarte dificil să elimini HIV din organism

După cele 15 minute, clătește cireșele și scoate-le din chiuvetă. Lasă-le la uscat pe un prosop de bucătărie. 

Este important de reținut că cireșele trebuie spălate întotdeauna cu apă rece, nu caldă.

Temperatura ridicată a apei va deschide porii, iar microorganismele și pesticidele vor pătrunde ușor către miezul fructelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel