Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Dintre vitaminele B, două sunt cele mai cunoscute: B12 și B6. Poate știați că fără suficientă vitamină B12 (și acid folic), de exemplu, puteți fi obosit, slab, constipat sau deprimat. Pentru un aport corect de vitamina B12, încercași scoicile sau ficatul de vită.
Vitamina B6 are multe funcțiuni importante în organism. Ea afectează starea de spirit, apetitul, somnul și gândirea. Fără suficientă vitamină B6, vă puteți îmbolnăvi mai des și vă puteți simți deprimat sau confuz, puteți avea buze sparte, crăpate. Aveți nevoie doar de o cantitate mică din ea în fiecare zi, iar surse bune naturale sunt năutul, tonul și - surpriză - ficatul de vită.
Alte tipuri de vitamine B și cât de importante sunt ele:
B1 (Tiamină)
Corpul vostru poate să nu absoarba suficient din această vitamină dacă beți adesea mai mult de un pahar de alcool. Fără ea, este posibil să resimțiți slăbiciune, oboseală și chiar să suferiți unele leziuni ale creierului. De asemenea, lipsa ei poate duce la psihoză. De unde obțineți B1 pe cale naturală? Din orez, păstrăv și fasole neagră, notează specialiștii de la WebMd.com.
B2 (Riboflavin)
Cel mai mulți dintre noi au valori contstante de riboflavină în organism. Este un lucru bun, pentru că o lipsă serioasă poate afecta ficatul și sistemul nervos. Dacă vî lipsește mâncați o bucată mare de ficat de vită. Nu vă place? Laptele, iaurtul și carnea de vită sunt alegeri bune.
B3 (Niacina)
Niacina vă ajută digestia, pielea și nervii să funcționeze așa cum ar trebui. De asemenea, ajută la transformarea alimentelor în energie. O puteți obține din lapte, ouă, orez și pește. Dar nu exagerați. Prea mult vitamina B3 poate provoca leziuni hepatice, ulcere peptice și erupții cutanate.
B7 (biotină)
Lipsa de B7 poate duce la erupții cutanate, căderea părului, colesterol ridicat și probleme cardiace. O găsii în stare naturală în conopidă, somon, morcovi, banane, făină de soia, cereale și drojdie.
Acid folic (folat)
Acesta este un membru important al familiei vitaminelor B - mai ales dacă sunteți însărcinată, deoarece ajută la prevenirea apariției anumitor defecte din naștere la copil. Acidul folic este versiunea de laborator a folatului, care se găsește în mod natural în alimente precum spanac și mazăre închisă la culoare.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.