Magneziul este un mineral important de care organismul unei persoane are nevoie pentru a funcționa și este esențial pentru sănătatea oaselor, mușchilor, nervilor și a nivelului zahărului din sânge.
Potrivit Health Direct, nivelurile scăzute de magneziu pot crește riscul apariției unor probleme de sănătate, cum ar fi:
- atac de cord
- accident vascular cerebral
- diabet
- osteoporoză
Alimentele bogate în magneziu?
Majoritatea oamenilor își iau tot magneziul de care au nevoie din alimente. În general, magneziul poate fi găsit atât în alimentele de origine vegetală, cât și în cele de origine animală.
Câteva surse bune de magneziu sunt:
- legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul
- legume
- nuci și semințe
- cereale integrale
- fructe de mare
- carne, cum ar fi puiul și carnea de vită
- apa minerală, de la robinet și cea îmbuteliată pot conține, de asemenea, magneziu. Cantitatea de magneziu pe care o conțin depinde de marcă.
Dar dacă vorbim de alimente exacte, iată câteva alimente bogate în magneziu:
- Semințe de dovleac
- Cereale integrale: făina integrală are mult mai mult magneziu decât făina albă, potrivit Medical News Today.
- Semințe de chia
- Migdale
- Nuci și semințe: migdale, caju, unt de arahide
- Orez brun (fiert)
- Spanac (fiert)
- Alune
- Somon (fiert)
- Lapte (1% grăsime)
- Pâine integrală
- Piept de pui (copt)
- Avocado
- Ciocolată neagră cu minim 70% cacao
- Edamame
- Tofu
- Iaurt
- Carne de vită tocată (fiertă)
- Quinoa gătită