Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Iată o listă cu 10 alimente care pot reduce colesterolul.
Nucă de cocos. Cercetările au arătat că nuca de cocos vă poate reduce și colesterolul.
Ceapa roșie. Ceapa roșie conține antoxantine, care pot reduce tensiunea arterială și colesterolul, chiar dacă vă va face să vărsați lacrimi în timp ce o tăiați în bucăți.
Năut. Mulți știm deja că nautul conține multe proteine, dar sunt puțini cei care știu că poate scădea și colesterolul. Studiile au arătat că consumul de legume precum lintea și mazărea uscată poate reduce semnificativ nivelul colesterolului LDL cu aproximativ 5%! Una dintre cele mai delicioase leguminoase este într-adevăr năutul.
Vinete. Potrivit Școlii de Medicină Harvard, vinetele sunt pline de fibre solubile care vor consuma acidul biliar din corpul dumneavoastră și vor determina o reducere a colesterolului din ficat. De asemenea, poate reduce riscul de boli de inimă, precum și poate stabiliza glicemia.
Rodia. Poate ajuta la reducerea colesterolului prin încetinirea acumulării sale și efectul este același, indiferent de forma în care se află rodia. Dacă urăști semințele, o poți transforma în suc și te vei bucura, de asemenea, de puterea sa magică de reducere a colesterolului.
Cireșe. Cireșele sunt bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, poate reduce riscul de infarct, deoarece conține antocianină. Nivelul său ridicat de polifenoli vă ajută, de asemenea, să reduceți tensiunea arterială.
Kamut, cunoscut și sub denumirea de grâu Khorasan, este un bob care vă poate reduce semnificativ colesterolul. Un cercetător italian a arătat că, dacă oamenii mănâncă regulat Kamut, vor descoperi că nivelul lor de colesterol a început să scadă. Gătiți-l așa cum faceți orez brun sau quinoa și pur și simplu prăjit sau fiert.
Usturoiul este un condiment excelent pentru aproape tot felul de alimente. Cercetările au arătat că usturoiul poate reduce nivelul colesterolului.
Fasolea albă este la fel ca nautul. 100 de grame de asole albă conține doar 0,7 grame de grăsime, dar are proteine de 6 grame. Ajută la reducerea nivelului de colesterol din corp și oferă o sursă stabilă de vitamina C.
Semințele de chia sunt pline de fibre, care pot absorbi colesterolul din organism. În plus, fibra insolubilă poate ajuta și la curățarea intestinelor. O porție de semințe de chia de o uncie conține doar 137 de calorii, dar are 11 grame de fibre și 4 grame de proteine. De asemenea, conține un nivel ridicat de acizi grași omega-3, chiar mai mare decât somonul.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.