Cum ferim copiii de boli printr-o dietă sănătoasă. Recomandări de la nutriționistul Lygia Alexandrescu

Vitamina C

Pentru a avea grijă ca micuții să rămână sănătoși în timpul școlii în pandemie, nutriționistul Lygia Alexandrescu recomandă părinților să aibă grijă ca puștii să mănânce sănătos, diversificat, să se hidrateze, să doarmă cât trebuie, să facă și mișcare, dar și să aibă o atitudine pozitivă.

Potrivit specialistului amintit, e recomandat ca puștii să consume alimente bogate în: vitamina C -  măceșe, căpșuni, citrice, ardei roșu și verde, varză, spanac - , vitamina A -  lapte, brânză, gălbenuș, ficat, pește, spanac, roșii, morcovi - , vitamina E - pâine din tărâțe de grâu și secară, țelină, spanac, morcovi, pătrunjel - , acizi grași Omega 3 -  semințe de in, somon, cod, ton, nuci, migdale, avocado - , probiotice - kefir, iaurt, brânză proaspătă de vaci - , zinc - carnea (in special de curcan), peștele, cerealele îmbogățite cu zinc, mazărea etc, potrivit Antena 3.

Articole similare

7 alimente care reduc stresul și anxietatea

10 mai 2025, 18:15
Nutriția joacă un rol crucial în gestionarea stresului și anxietății, iar alegerea unor alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți poate ajuta la reducerea efectelor negative ale...