Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
”Doamnelor, v-am promis săptămâna a doua! Cea de a treia, duminica următoare! Să-mi spuneți kilogramele în minus după prima săptămână! Succes!”, a scris Mara Bănică pe pagina de Facebook, alături de poza ”meniului” său de dietă. Jurnalista a ajuns la 64,2 kg la o lună după ce a născut-o pe Donca, o fetiță perfect sănătoasă, de care este foarte mândră.
„Săptămâna 2 (primele trei zile)
Micul dejun până la ora 11:
-2 linguri de brânzeturi până la 7% grăsime iaurturi, lapte bătut, sana, kefir nelimitat
-legume crude din listă plus o jumătate de roșie
-1 ou fiert.
Pauză de 3 ore între micul dejun și următoarea masă.
Pot fi consumate la orice oră și nelimitat:
-carne fiartă sau la cuptor de porc, vită, pui, curcan, ficat. Atenție carnea va fi fără grăsime (inclusiv pielea de pui se va înlătura)
-legume crude din listă: salata verde, castraveți, ridichi, varză, ardei gras, gogoșari, ardei iuți, conopidă, broccoli, ciuperci, dovlecei, fasole verde, spanac, gulii, fenicul, țelină, ceapă, usturoi, sparanghel, anghinare, andive și toate ierburile aromatice: mărar, pătrunjel, leuștean, busuioc, tarhon, dafin, oregano. Se pot folosi: sare, piper, boia dulce/iute, scorțișoară, chimen, curry.
-la salate se poate folosi oțet. Se pot mânca murături, dar numai cele fără zahăr.
Săptămâna 2, (următoarele 4 zile)
Micul dejun la fel, cu pauză de 3 ore, iar în loc de carne, pește (orice tip) fiert, grătar, afumat, conservat în suc propriu sau ulei. Nu este voie pește prăjit, pane, marinat, sos tomat.
Nu sunt permise:
- lapte
- fructe (inclusiv lămâi)
- prăjirea cărnii
- hamburger, cremwurst, salam, mititei
- legume gătite
- roșii.
Se vor bea multe lichide!!!!!”, se arată în imaginea publicată de Mara Bănică, pe contul de socializare.
Vezi și: Mara Bănică, DIETA pe o săptămână. Cum slăbește după sarcină: Mai ține cineva cu mine?
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!