Risc URIAȘ pentru vegani. Dr Simona Carniciu, alimentele la care NU trebuie să renunți

În măsura în care dietele vegane sunt din ce în ce mai populare, dr Simona Carniciu, medic specializat în diabet și boli de nutriție, a tras un semnal de alarmă, la B1 TV. 

„În momentul în care se renunță complet la orice produs de origine animală, pot să apară probleme de sănătate, prin faptul că se exclud în special aminoacizi esențiali, pe care organismul nu îi poate produce, iar ei sunt absolut necesari. (...) Din păcate proteinele de orgine animală și grăsimile care sunt absolut necesare organismului nu pot fi suplinite. Astenia sau anxietatea pot să apară din cauza dezechilibrelor alimentare, înlocuirea senzației de sațietate, dată de proteina animală, cu carbohidrați duce la obezitate și chiar alte probleme de sănătate. Poate apărea chiar diabetul zaharat sau chiar diverse tipuri de cancere”, a spus medicul, pentru B1.ro.

Articole similare

7 alimente care reduc stresul și anxietatea

10 mai 2025, 18:15
Nutriția joacă un rol crucial în gestionarea stresului și anxietății, iar alegerea unor alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți poate ajuta la reducerea efectelor negative ale...