Semințele de floarea-soarelui. Ce se întâmplă în organism dacă le mănânci


Din punct de vedere nutrițional, semințele de floarea soarelui sunt o sursă bogată: în 100 de grame (puțin mai puțin de o cană) de semințe de floarea soarelui se găsesc: nouă grame de fibre, 19,4 grame de proteine, 26,1 grame de vitamina E, 129 miligrame de magneziu, 79,4 micrograme de seleniu, 69 miligrame de acid gras omega-3 și 3.2785 miligrame de acid gras omega-6.

 Reduc riscul de boli de inimă și diabet de tip 2

Vitamina E este cunoscută pentru beneficiile sale asupra pielii, dar studiile (link direct) arată, de asemenea, că ajută și la reducerea anumitor markeri inflamatori care duc la un risc mai mare de boli de inimă și diabet de tip 2.

Un alt studiu (link direct), care a analizat 6.000 de adulți, a arătat că cei care au mâncat semințe de floarea soarelui de mai mult de cinci ori pe săptămână, aveau o scădere  semnificativă al nivelului de markeri inflamatori mulțumind tuturor vitamina E.

 

Scad tensiunea arterială

De asemenea, un studiu (link direct) publicat jurnalul Nutrition a demonstrat că semințele de floarea soarelui scad colesterolul LDL (colesterolul rău). Cercetătorii au arătat modul în care acizii grași omega din semințele de floarea soarelui (și migdale) ajută vasele de sânge să se relaxeze, scăzând tensiunea arterială, glicemia și colesterolul. 

Articole similare

Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile

11 mar 2025, 13:25
În doar 3 zile, aceste alimente miraculoase îți pot curăța ficatul de toxine și îți pot îmbunătăți sănătatea radical! Nu ignora acest secret ascuns. Așa îți detoxifici ficatul...

7 alimente care reduc stresul și anxietatea

10 mai 2025, 18:15
Nutriția joacă un rol crucial în gestionarea stresului și anxietății, iar alegerea unor alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți poate ajuta la reducerea efectelor negative ale...