Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Pastele sunt mâncare de confort. De la penne și spaghete, la fettuccine și macaroane, pastele vin în diferite forme și dimensiuni și pot fi gătite în numeroase feluri și se fac ușor și rapid. Cele două moduri cele mai frecvente includ amestecarea acestora cu un sos alb cremos sau un sos roșu acrișor. Cei mai mulți dintre noi știu să facă paste, nu e mare folosofie, mai ales dacă respecți următoarele patru reguli simple dar vitale:
1. Nu faceți greșeala de a pune paste în apă când încă nu a dat în clocot, deoarece atunci veți avea paste lipicioase și moi. Amidonul din paste poate absorbi instantaneu apa și, prin urmare, apa ar trebui să fie fierbinte când adăugați pastele.
2. Renunțați la obiceiul de a adăuga ulei în apa în care gătiți pastele. Da, știm că ați citit peste tot că ar trebui să adăugați ulei în apă, dar asta poate face pastele uleioase și alunecoase și poate împiedica amestecarea perfectă cu sosul.
3. Alegeți tipul corect de paste pentru sos. Pentru sosurile care sunt făcute cu roșii sau ulei, alegeți feluri lungi de paste, cum ar fi spaghetele. În timp ce pentru sosurile care conțin o mulțime de legume sau carne, alegeți feluri de paste precum penne sau fettuccine.
4. În loc să adăugați sosul de-a gata cumpărat de la magazin peste paste, faceți invers și adăugați pastele în sosul preparat de voi. În primul rând puteți folosi ingredientele pe care le doriți la sos, adăugați câtă sare vreți și aveți nevoie. Apoi, pentru a acoperi uniform pastele și pentru a lăsa să absoarbă perfect aromele sosului, adăugați pastele în sos și amestecați bine.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.