Ingrediente
- 200 g nuci
- 500 g stafide
- 3 linguri cacao
- 50 g biscuiţi simpli
- esenţă vanilie
- 2 linguri unt de cocos
Glazură
- 2 linguri cacao
- 2 linguri miere
- 3 linguri unt de cocos
Cum se prepară
Lasă stafidele la înmuiat pentru o oră în apă, cât să le acopere. Când s-au hidratat, pune nucile, stafidele, cacaua, biscuiţii, vanilia şi untul de cocos topit într-un robot de bucătărie şi mixează-le până obţii o pastă omogenă, uşor uscată, dar lipicioasă, potrivit retetepractice.ro. Dacă mai e necesar, adaugă 1-2 linguri de apă. Întinde amestecul într-o tavă mică (poate fi şi de cozonac), tapetată cu hârtie de copt şi nivelează bine.
Combină cele 3 ingrediente pentru glazură. Dacă nu iese suficient de lichidă, amestec-o puţin la bain marie, cât să se înmoaie. Toarnă glazura peste prăjitură, nivelează şi dă tava la rece pentru minim 2 ore înainte de servire.