Rețete omletă PUFOASĂ și GUSTOASĂ, cu puține calorii. Este cea mai sănătoasă

Omletă cu ciuperci, ceapă verde și chili

Această rețetă rapidă este bogată în proteine.  

Timp pregătire: 5 minute

Timp preparare: 7-10 minute

Ingrediente

6 tulpini de ceapă verde

o mână de ciuperci tăiate cubulețe sau felii

puțină făină integrală

o căpățână de usturoi, tăiat fin

1/2 linguriță turmeric

1/2 linguriță de pudră curry

chili tăiat fin și sare după gust

ulei

150 ml lapte de soia/migdale

Mod de preparare

Călește puțin ceapa verde și ciupercile într-o tigaie antiaderentă pentru câteva minute, înainte de a adăuga usturoiul și chili.

Lasă-le pe flacără mică și, între timp, într-un castron combină făina cu condimentele, apoi adaugă laptele și amestecă-le până când se formează o cocă similară unui sos mai gros.

Asigură-te că tigaia nu arde și adaugă coca subțire, întinzând-o pe suprafața tigăii. Coace la temperatură medie timp de 8 minute, până când marginile devin ușor maronii.

Întoarce omleta pe partea cealaltă și mai las-o încă 5-8 minute.

Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate

Timp pregătire: 5 minute

Timp de preparare: 5 minute

Timp total: 10 minute

Ingrediente

o lingură de ulei de măsline

2 ouă, bătute ușor

câteva rondele de ceapă

4 roșii uscate, tăiate cuburi

25 grame brânză feta

mix frunze de salată

pătrunjel

Mod de preparare

Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată, scrie fitbody

Articole similare