Cum să combini alimentele în post și să nu te îngrași

Fructe și legume Foto: Pixabay

Pentru cei care vor să țină post, nutriționistul Cori Grămescu le recomandă să mănânce la fiecare masă un mix de legume precum năut, linte, mazăre și fasole boc împreună cu cereale integrale neprocesate care în mod natural nu conțin gluten în mod natural. Dintre acestea, Cori Grămescu amintește quinoa, orezul integral, hrișca.

”Nu trebuie să ne lipsească din alimentația zilnică nucile, semințele crude pentru că și ele, la rândul lor, completează micul de ingrediente care ne asigură necesarul de aminoacizi. Ar trebui să asociem aceste legume fibroase cu legume consistente cum e cazul rădăcinoaselor. Dintre legumele de sezon ar fi varza, care poate fi o adiție destul de bună la mesele noastre pentru că are volum, ține de foame. Are dezavantajul că balonează destul de tare, dar ne asigură senzația de sațietate”, explică Cori Grămescu.

Ea mai recomandă legumele verzi care au apărut deja în piețe precum spanacul, loboda, ștevia. ”Sunt foarte foarte bune pentru că au un aport caloric mic și ne țin de foame”, adaugă nutriționistul.

Articole similare

Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!

24 feb 2025, 10:12
Toarnă sare în scurgere seara... uite de ce! Utilizarea sării pentru întreținerea chiuvetei poate fi o metodă eficientă din mai multe motive. Iată la ce te ajută și la ce trebuie să ai mare...