De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Mihaela Bilic, celebrul medic nutriționist, ne împărtășește un truc simplu pentru a corecta excesul de sare din mâncare. Dacă v-ați trezit vreodată cu această problemă, nu trebuie să vă faceți griji.
Soluția este mai simplă decât credeți: adăugați un cartof crud în cratiță și lăsați-l să acționeze câteva minute.
“Ați făcut o mâncare sau un sos în care ați scăpat din greșeală prea multă sare? Nu-i problemă, puneți un cartof crud în cratiță și lăsați-l câteva minute, excesul de sare va dispărea”, a explicat dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina sa de Facebook.
Așadar, data viitoare când simțiți că ați exagerat cu sarea în preparatele culinare, nu uitați de acest truc inteligent recomandat de un specialist în nutriție.
Sare - FOTO: Freepik@keko64
Dacă din greșeală ai scăpat prea multă sare în mâncare, poți adăuga anumite ingrediente în preparat pentru a diminua gustul sărat. De exemplu, cartofii cruzi vor absorbi excesul de sare în timp ce fierb într-o supă sau tocăniță sărată. În timp ce adăugarea sării în alimente, chiar și în deserturi, poate fi crucială pentru a scoate în evidență gustul fiecărui element din preparat, prea multă sare va face dificilă detectarea altor arome de către papilele gustative.
Alimentele pot trece rapid de la perfect sărate la prea sărate. Iată câteva sfaturi pentru a preveni adăugarea excesivă de sare în mâncare în timp ce gătești:
Urmează instrucțiunile rețetei. Dacă o rețetă cere ingrediente cu conținut scăzut de sodiu, cum ar fi sosul de soia cu conținut scăzut de sodiu sau bulionul nesarat, asigură-te că folosești acele ingrediente specifice. În caz contrar, dacă folosești versiunile sărate și totuși adaugi cantitatea de sare cerută de rețetă, rezultatul final va fi prea sărat.
Folosește sarea potrivită. Sarea de masă, sarea de mare și sarea Kosher au fiecare niveluri diferite de salinitate. Dacă o rețetă cere un anumit tip de sare, ar trebui să folosești acea sare specifică sau să cercetezi cantitățile de conversie pentru a te asigura că preparatul final nu este prea sărat, potrvit Master Class.
Vezi și: Atacul de panică, impact major asupra inimii. Cât de grav este un astfel de episod
Ai câteva opțiuni dacă mâncarea ta este prea sărată. Încearcă una dintre aceste metode pentru a corecta mâncarea prea sărată:
Adaugă un acid. Poți adăuga suc de lămâie, suc de lime sau oțet de mere în mâncarea sărată pentru a ajuta la neutralizarea gustului sărat. Un produs pe bază de roșii, cum ar fi sosul de roșii sau pasta de roșii, va funcționa și el deoarece roșiile sunt acide.
Adaugă condimente. La tocane, ciorbe, chili sau alte preparate similare, poți folosi condimente precum smântână, avocado, brânză ricotta și altele pentru a corecta mâncarea sărată. Cremozitatea din aceste condimente ajută la diluarea sării și la distribuirea acesteia mai uniform pe papila gustativă.
Adaugă produse lactate. Dacă va completa rețeta - de exemplu, o sos cremos - poți adăuga mai multă smântână grasă, lapte integral sau alt tip de produs lactat pentru a neutraliza gustul sărat dintr-un preparat. Produsele lactate conțin zahăr, care ajută la reducerea gustului de sare. Ele acoperă interiorul gurii, creând o barieră împotriva sării.
Adaugă cartofi cruzi. Una dintre cele mai comune metode de corectare a mâncării prea sărate este adăugarea de cartofi. Acest truc funcționează bine pentru supe, tocănițe și alte preparate similare. Adaugă pur și simplu un cartof tăiat cubulețe în preparat - pe măsură ce fierbe, cartoful va absorbi o parte din lichid, inclusiv sarea în exces.
Adaugă zahăr. Încearcă să incorporezi o părticică de zahăr (zahăr alb sau zahăr brun) sau un îndulcitor precum siropul de arțar pentru a contracara sărățimea. Combinația de dulce și sărat este o combinație clasică de arome datorită capacității zahărului de a echilibra gustul sărat în mâncare.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Trucurile simple care îți încălzesc locuința fără să-ți golească buzunarele. Îți încălzesc casa rapid, mult și fără costuri mari.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.