Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Ouă, colesterol, boli cardiovasculare. Medicul nutriționist Emily Gelsominde la Spitalul General Massachusetts scrie pe blogurile Harvard Health Publishing despre un studiu publicat în revista JAMA din martie 2019 potrivit căruia aporturile mai mari de colesterol și ouă au fost asociate cu un risc mai mare de boli cardiovasculare și deces.
"Cercetătorii au raportat ca ingerarea unui supliment de 300 de miligrame de colesterol pe zi a ridicat acest risc, la fel și a mânca o medie de trei până la patru ouă pe săptămână", scrie Emily Gelsominde.
Potrivit sursei citate, autorii cercetării susțin că "efectul văzut din studiul lor a fost modest", că s-au observat riscuri mai ridicate de boli cardiovasculare sau deces din colesterolul alimentar total decât în cazul ouălor în special, dar și că "majoritatea colesterolului alimentar raportat în acest studiu a provenit din surse de carne".
"Pe baza acestui studiu, limitarea ouălor la mai puțin de trei pe săptămână ar fi o abordare prudentă, deoarece nu a fost observată nicio asociere la această cifră. Pentru cei care includ mai multe proteine pe bază de plante în dieta lor, cum ar fi fasolea, nucile și semințele - care contribuie la menținerea scăzută a colesterolului și a cantității de grăsimi saturate - nu există mai puține motive de îngrijorare", mai apreciază medicul nutriționist pe blogul Harvard Health Publishing.
Potrivit lui Emily Gelsominde, pe lângă peștele gras, ouăle sunt una dintre singurele surse naturale de vitamina D din dietă. Asta e un plus pentru oamenii din partea de nord a globului, dar și pentru cei care lucrează în interior să consume ouă întrucât le poate lipsi capacitatea de a produce suficientă vitamină D, datorită expunerii limitate la soare.
Însă, cercetarea nu schimbă recomandările nutriționale ale specialiștilor de a consuma mai multe legume și fructe. "Proteinele pe bază de plante cum ar fi fasolea și grăsimile nesaturate precum cele din nuci sunt asociate cu sănătatea inimii. Pentru persoanele cu un risc crescut de boli de inimă și o dietă bogată în proteine animale, s-ar putea să merite reducerea ouălor și a cărnii", mai amintește specialistul în nutriție.
Studiul, AICI.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Aceasta este boala gravă pe care o poți dezvolta dacă nu îți ții colesterolul sub control.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Mirosul fatal al colesterolului ridicat. Simptom banal poate semnala o boală periculoasă
Asta trebuie să faci în timpul unui zbor cu avionul pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.
Acest simptomul comun îți arată că ai probleme cu inima. De obicei, apare dimineața. Poate duce inclusiv la deces.
Semnul de pe picioare care îți arată că ai probleme cu inima. Ești la risc major
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
Milioane de pacienți cu boli cardiovasculare nu primesc tratamentul necesar pentru a preveni complicațiile fatale.
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
Tratamentul care îți protejează inima de cea mai letală afecțiune.