Colesterol: îl îmbunătățesc suplimentele de calciu și vitamina D?

Florina Pop / 07 iun 2019 / 00:41
Consumul de portocale ajută la combaterea colesterolul
Consumul de portocale ajută la combaterea colesterolul

Femeile care iau suplimente de calciu și vitamina D după menopauză ar avea un nivel scăzut de colesterol, susține un studiu.

Colesterol, calciu, vitamina D. O cercetare din martie 2014 susține că femeile în vârstă care iau suplimente de calciu și vitamina D au niveluri scăzute de LDL (colesterol "rău") și niveluri mai ridicate de HDL (colesterol "bun"), potrivit health.harvard.edu.

Cercetarea s-a derulat pe 6 ani și la ea au participat circa 600 de femei. Acestea au luat fie un supliment care conține 1.000 mg de calciu și 400 UI de vitamina D3, fie o pastilă inactivă (placebo). După cei 6 ani, femeile care au luat suplimentul au avut concentrații mai mari de vitamină D în sânge și o scădere a trigliceridelor și colesterolului LDL (4,46 mg/dl).

Însă, cercetătorii nu au putut să spună clar dacă a fost calciul sau vitamina D din supliment care a dus la schimbarea nivelului de colesterol.

Cum studiile anterioare au legat suplimentele de calciu cu risc crescut de inimă, potrivit sursei citate se recomandă să discutați cu medicul înainte de a lua orice supliment. Specialiștii susțin că modul ideal de a obține aceste substanțe nutritive este din consumul de alimente ca lactate, suc de portocale și legume. Vitamina D se obține când sunteți expus la soare.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24