Colesterol: îl îmbunătățesc suplimentele de calciu și vitamina D?

Florina Pop |
Data publicării:
Vitamina C
Vitamina C

Femeile care iau suplimente de calciu și vitamina D după menopauză ar avea un nivel scăzut de colesterol, susține un studiu.

Colesterol, calciu, vitamina D. O cercetare din martie 2014 susține că femeile în vârstă care iau suplimente de calciu și vitamina D au niveluri scăzute de LDL (colesterol "rău") și niveluri mai ridicate de HDL (colesterol "bun"), potrivit health.harvard.edu.

Cercetarea s-a derulat pe 6 ani și la ea au participat circa 600 de femei. Acestea au luat fie un supliment care conține 1.000 mg de calciu și 400 UI de vitamina D3, fie o pastilă inactivă (placebo). După cei 6 ani, femeile care au luat suplimentul au avut concentrații mai mari de vitamină D în sânge și o scădere a trigliceridelor și colesterolului LDL (4,46 mg/dl).

Însă, cercetătorii nu au putut să spună clar dacă a fost calciul sau vitamina D din supliment care a dus la schimbarea nivelului de colesterol.

Cum studiile anterioare au legat suplimentele de calciu cu risc crescut de inimă, potrivit sursei citate se recomandă să discutați cu medicul înainte de a lua orice supliment. Specialiștii susțin că modul ideal de a obține aceste substanțe nutritive este din consumul de alimente ca lactate, suc de portocale și legume. Vitamina D se obține când sunteți expus la soare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel