Suplimentele de calciu, efect controversat

Angela Sabău |
Data publicării:
Lapte
Lapte

Efectul suplimentelor de calciu a fost controversat, de-a lungul timpului. Noi studii arată că alimentele bogate în calciu sunt benefice.

Aportul de calciu și riscul bolilor cardovasculare au dat naștere unor discuții și păreri contradictorii de-a lungul timpului.

Unele studii au asociat aportul ridicat de calciu cu depunerile de calciu crescute în artere, în timp ce altele nu au găsit un astfel de efect.

Recent, cercetătorii de la Universitatea Tufts și RAND Corporation au analizat rezultatele a patru studii clinice și 27 de studii observaționale și au concluzionat că, peste tot, consumul de calciu de până la 2.500 mg (mg) zilnic nu are niciun efect asupra riscului cardiovascular la adulții în general sănătoși. Revizuirea a fost publicată online de Annals of Internal Medicine, scrie health.harvard.edu.

Alte studii, alte rezultate

Un alt studiu, realizat de cercetatori de la Universitatea Johns Hopkins, s-a concentrat pe 2.742 de participanți care au avut scanări CT luate la începutul studiului, iar aletele, 10 ani mai tarziu.

Ei au descoperit că, în timp ce participanții care au consumat cele mai ridicate niveluri de calciu din orice sursă au avut un risc mai mic cu 27% să dezvolte boli de inimă, cei care și-au primit calciu din suplimente au avut cu 22% mai multe șanse de a dezvolta boli de inimă în acea decadă.

Aceste rezultate au fost publicate online, de către Jurnalul American Heart Association.

Deși nu există dovezi clare că cantități mari de calciu dietetice măresc riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, există motive să implicați suplimentele de calciu.

Dacă este posibil, încercați să luați 500 până la 700 mg de calciu pe zi din produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, conserve de pește uleios cu oase, tofu, verde cu frunze și suc fortificat cu calciu. Și nu uitați să adăugați 800 mg de vitamina D; în acest caz, un supliment este bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel