Aportul de minerale în scleroza multiplă, irelevant

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Scleroză multiplă
Scleroză multiplă

Aportul de minerale s-a dovedit irelevant în scleroza multiplă, după cum arată oamenii de știință. Asta, contrar a ceea ce se credea până acum.

Unele studii au arătat că mineralele, cum ar fi zincul și fierul, pot juca un rol în modul în care progresează scleroza multiplă (MS), odată ce oamenii au fost diagnosticați cu această boală.

Dar era prea puțin cunoscut dacă zincul, fierul și alte minerale joacă un rol în dezvoltarea bolii. Un nou studiu arată că nu este nicio legătură între aportul alimentar al mai multor minerale și dezvoltarea ulterioară a MS, scrie sciencedaily.com.

Studiul este publicat în ediția din 3 aprilie 2019 a publicației Neurology®, jurnalul medical al Academiei Americane de Neurologie. Acest articol va fi de asemenea publicat în ediția din 30 aprilie a revistei Neurology, care este dedicată în mare parte studiilor de ipoteză nulă cu rezultate negative sau neconcludente.

Aceste rezultate au potențialul de a informa eforturile de cercetare viitoare și de a salva participanții la studiu de la riscurile care pot fi evitate.

Aportul de vitamina D, irelevant în MS


"Consumul crescut de vitamina D a fost asociat cu un risc mai mic de SM, dar concluziile noastre arată că aportul de minerale nu este un factor determinant important al riscului de SM", a spus autorul studiului Marianna Cortese, MD, PhD, de la Harvard T.H. Școala Chan de Sănătate Publică din Boston.

Studiul a implicat 80.920 de asistente medicale de sex feminin în Nurses' Health Study și 94.511 în Nurses' Health Study II. Femeile au fost întrebate, prin intermediul unui chestionar, despre dieta și orice supliment utilizează, la fiecare patru ani, timp de până la 20 de ani de urmărire, înainte ca unele dintre femei să dezvolte SM.

Mineralele studiate au fost zinc, fier, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, mangan și cupru. În timpul studiului, 479 dintre femei au dezvoltat MS.

Cercetătorii au evaluat aportul de minerale la aceste femei, pentru a vedea dacă aportul mai mare a fost legat de un risc mai mare sau mai mic de MS. Nu a fost găsită nicio astfel de relație. Cercetătorii au analizat aportul de minerale la începutul studiului și, de asemenea, aportul cumulativ înainte de debutul MS și nu a găsit nici o asociere.

Rezultatele au fost aceleași atunci când cercetătorii s-au adaptat pentru alți factori care ar putea afecta riscul SM, cum ar fi fumatul și suplimentele de vitamina D.

„Deși studiile anterioare au sugerat că nivelurile de zinc sunt mai mici la persoanele cu MS și că zincul poate produce un răspuns imun anti-inflamator la modelul de MS la animale, aceste efecte pot fi prea subtile în doza obișnuită de zinc a populației din SUA, de a modifica riscul de SM”, a spus, Cortese.

O limitare a studiului a fost că numai femeile au fost incluse, iar majoritatea erau albe, astfel încât rezultatele nu pot fi generalizate și la bărbați sau la alte rase.

Studiul a fost susținut de Societatea Națională de Scleroză Multiplă și de Institutul Național de Sănătate.

 

Studiul original, AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel