Fasolea roșie, sursă bună de minerale

Florina Pop / 23 Martie 2019 / 17:02
Fasolea rosie e vedetă în multe bucătării ale lumii
Fasolea rosie e vedetă în multe bucătării ale lumii

Fasolea roșie, vedetă în multe bucătării pe glob, este folosită de indieni pentru gătirea unui preparat sărat cu ghimbir. Japonezii fac din ea o delicatesă dulce.

Fasolea roșie o regăsim în bucătăria multor popoare. Boabele de fasole sunt o sursă bună de potasiu, mineral care ajută la menținerea unei presiuni arteriale sănătoase, potrivit health.harvard.edu.

Împreună cu orezul, fasolea roșie e o legumă gătită foarte des în partea de sud-est a Statelor Unite ale Americii.

Mâncarea de fasole din acest colț de lume îmbină ardei grași cu ceapa, țelina și savoarea condimentelor. Toate acestea se așează peste orez. Preparate similare s-ar găsi și în bucătăria latino-americană, notează site-ul citat.

Pentru oamenii din nordul Indiei, această legumă e asociază cu o mâncare numită rajma chawal și care, pe kângă fasole roșie, cuprinde ceapă, roșii și un amestec de condimente - ghimbir, usturoi, coriandru, cardamom și chimen.

Popoarele din estul Asiei folosesc boabele de fasole roșie-maro – numite boabe adzuki - la diferite confecții după ce fac un fel de pastă dulce. O altfel de pastă, dar tot dulce, din fasole roșie se întâlnește la japonezi, unde e o delicatesă tradițională.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27