Fasolea roșie, sursă bună de minerale

Florina Pop |
Data publicării:
Fasolea rosie e vedetă în multe bucătării ale lumii
Fasolea rosie e vedetă în multe bucătării ale lumii

Fasolea roșie, vedetă în multe bucătării pe glob, este folosită de indieni pentru gătirea unui preparat sărat cu ghimbir. Japonezii fac din ea o delicatesă dulce.

Fasolea roșie o regăsim în bucătăria multor popoare. Boabele de fasole sunt o sursă bună de potasiu, mineral care ajută la menținerea unei presiuni arteriale sănătoase, potrivit health.harvard.edu.

Împreună cu orezul, fasolea roșie e o legumă gătită foarte des în partea de sud-est a Statelor Unite ale Americii.

Mâncarea de fasole din acest colț de lume îmbină ardei grași cu ceapa, țelina și savoarea condimentelor. Toate acestea se așează peste orez. Preparate similare s-ar găsi și în bucătăria latino-americană, notează site-ul citat.

Pentru oamenii din nordul Indiei, această legumă e asociază cu o mâncare numită rajma chawal și care, pe kângă fasole roșie, cuprinde ceapă, roșii și un amestec de condimente - ghimbir, usturoi, coriandru, cardamom și chimen.

Popoarele din estul Asiei folosesc boabele de fasole roșie-maro – numite boabe adzuki - la diferite confecții după ce fac un fel de pastă dulce. O altfel de pastă, dar tot dulce, din fasole roșie se întâlnește la japonezi, unde e o delicatesă tradițională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel