Fasolea roșie, sursă bună de minerale
Fasolea roșie, vedetă în multe bucătării pe glob, este folosită de indieni pentru gătirea unui preparat sărat cu ghimbir. Japonezii fac din ea o delicatesă dulce.
Fasolea roșie o regăsim în bucătăria multor popoare. Boabele de fasole sunt o sursă bună de potasiu, mineral care ajută la menținerea unei presiuni arteriale sănătoase, potrivit health.harvard.edu.
Împreună cu orezul, fasolea roșie e o legumă gătită foarte des în partea de sud-est a Statelor Unite ale Americii.
Mâncarea de fasole din acest colț de lume îmbină ardei grași cu ceapa, țelina și savoarea condimentelor. Toate acestea se așează peste orez. Preparate similare s-ar găsi și în bucătăria latino-americană, notează site-ul citat.
Pentru oamenii din nordul Indiei, această legumă e asociază cu o mâncare numită rajma chawal și care, pe kângă fasole roșie, cuprinde ceapă, roșii și un amestec de condimente - ghimbir, usturoi, coriandru, cardamom și chimen.
Popoarele din estul Asiei folosesc boabele de fasole roșie-maro – numite boabe adzuki - la diferite confecții după ce fac un fel de pastă dulce. O altfel de pastă, dar tot dulce, din fasole roșie se întâlnește la japonezi, unde e o delicatesă tradițională.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
