Varza roșie, substanța care îi dă culoarea intensă. Vezi ce efect are în organism

Adisa Codruț / 25 feb 2019 / 16:19
Varza rosie are efecte antioxidante și vitaminizante
Varza rosie are efecte antioxidante și vitaminizante

Varza roșie este extrem de bogată în vitamine și minerale. Conținutul mare de antociani și fitochimicale o face un excelent antioxidant și cu efect de reducere a riscului de afecțiuni cardiovasculare.

Frunzele acestei legume viu colorate cunoscută ca varză roșie sunt, uneori, adăugate în salatele cu conținut scăzut de colesterol. Nutriționiștii de la Harvard Health Publishing arată câteva motive pentru care săconsumăm sau să evităm această legumă.

Varza roșie conține substanțe numite antociani, care sunt responsabile pentru culoarea roșie sau violet din multe fructe și legume. Studii bazate pe populație au legat conținutul ridicat de antociani și alte substanțe numite fitochimicale (substanțe cu efect puternic antioxidant) cu un risc mai mic de afecțiuni cardiovasculare.

Doza zilnică de vitamina C, cu numai 14 calorii

Ca informații nutriționale, toate varietățile de varză (roșie, verde sau toată paleta de sortimente de varză) au un conținut ridicat de vitamna C și conținut scăzut de calorii. O jumătate de pahar de frunze (sau suc) de varză conțin aproape jumătate din vitamina C recomandată zilnic, dar numai 14 calorii. Varza este, de asemenea, o foarte bună sursă de fibră și alte vitamine și minerale, în special vitamina A și potasiu.

Pentru o utilizare rapidă, tăiați mărunt sau zdrobiți o jumătate de varză roșie. Turnați o lingură de ulei de măsline, oțet de mere și puțină sare și piper sau un dresing de salată preferat. Pentru o combinație reușită, puneți puțin morcov răzuit sau mărunțit.

 

 

 

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24