Părinte singur, risc mai mare pentru copil să se apuce de băut și fumat

Florina Pop / 01 apr 2019 / 14:53
Băieții la pubertate se dezvoltă tot mai dereme
Băieții la pubertate se dezvoltă tot mai dereme

Riscul de a se apuca și de a consuma alcool crește înainte de adolescență la copiii cu un singur părinte, susține un studiu britanic.

„Când mama sau tata nu mai este în casă până când copilul ajunge la 7 ani, până la vârsta de 11 ani riscul său de a fuma sau de a bea alcool este mai mult decât dublu decât cel al puștilor care trăiesc cu ambii părinți", se arată pe medicinenet.com, citând un studiu britanic.

Iar însușirea acestor obiceiuri ar putea duce, în timp, la dependența de nicotină și alcool, respectiv la boli de inimă și cancer pulmonar.

Potrivit sursei citate, se recomandă discuția cu copiii de 4-7 ani despre importanța obiceiurilor de sănătate și încurajarea de a face mișcare. Iar cu cei mai mari, între 8 și 11 ani, să se vorbească, pe înțelesul lor, despre riscurilor pe termen lung pentru sănătatea lor, despre ce poate aduce presiunea colegilor, de ce și cum să refuze un amic care îi momește cu o bere sau o țigară.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy