Mahmureala. Capacitatea de a gândi, afectată. Studii

Angela Sabău / 28 Martie 2019 / 14:14
Mahmureala afecteaza memoria
Mahmureala afecteaza memoria

Mahmureala este o experiență pe care multe persoane au încercat-o cel puțin o dată în viață. Cum inflențează capacitatea de a gândi, a fost tema unui studiu recent.

Uneori, oamenii sunt tentați în unele momente să cosume alcool mai mult decât de obicei. Oricum, suficient pentru ca a doua zi dimineață să se trezescă cu o mahmureală serioasă. Însă puțini se întreabă dacă asta poate afecta în vreun fel creierul.

Au fost mai multe cercetări făcute pe această temă, iar recent, o echipă de oameni de știință le-a examinat și le-a inclus într-un studiu mai extins, realizat pe 1.100 de persoane. Concluziile au fost publicate în revista Addiction, citate în Harvard Medical School.

Mahmureala scade capacitatea de concentrare

Mai întâi, mahmureala a fost definită ca „simptome psihice și fizice, care au avut loc în ziua de după un episod de consum de alcool, care a început cu o concentrație de alcool în zânge zero. Deci, prin definiție, în timpul mahmurelii nu mai sunteți în stare de ebrietate. După examinarea a 11 studii, oamenii de știință au concluzionat că în timpul mahmurelii, capacitatea de concentrare este afectată.

De asemenea, există o memorie pe termen scurt și pe termen lung - în special memoria pe termen lung este afectată în timpul mahmurelii. De asemenea, este afectat ceea ce se numește viteza psihomotorie - viteza cu care creierul comandă corpului să se miște.

Acest lucru afectează activități cum ar fi conducerea unei mașini. Într-adevăr, simulările în șofat arată că la persoanele care suferă de o mahmureală (și, prin urmare, nu mai sunt în stare de ebrietate) capacitatea de a conduce este afectată.

Nu se cunoaște deocamdată dacă ar putea fi daune cerebrale de durată de la băutură recurentă suficientă pentru a provoca o mahmureală. Unii specialiști spun că ar fi, totuși, posibil.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27