Suplimentele dietetice pentru colesterol, efecte secundare. Risc

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Suplimente
Suplimente

Suplimentele dietetice pentru a înlocui statinele cu scopul de a scădea colesterolul, prezintă riscul unor efecte secundare. În SUA, din cauza unor efecte adverse grave, 13 pacienți au avut nevoie de spitalizare. 

Suplimentele dietetice obținute din orezul roșu fermentat conțin substanțe numite monacoline, care sunt similare cu ingredientul activ din medicamentele cu statină care scade colesterolul, potrivit health.harvard.edu.

Și, precum statinele, produsele de orez roșu fermentat pot provoca reacții adverse rare, dar grave, cum ar fi leziunile musculare și leziunile hepatice, după cum se menționează într-un studiu publicat de către British Journal of Pharmacology.

Studiul, bazat pe o trecere în revistă a unor date despre pacienți adunate timp de 13 ani, a fost realizat de către cercetători italieni și arată că persoanele care nu tolerează statinele, iau adesea suplimente de orez roșu fermentat. Dar nu există studii care să testeze siguranța acestor suplimente, comparativ cu statinele.

Efecte secundare, raportate

În Statele Unite, FDA consideră că produsele din orez roșu fermentat, care conțin mai mult decât urme de monacoline, sunt noi medicamente, neaprobate și, prin urmare, vânzarea lor este ilegală.

Dintre cele 55 de reacții adverse în urma consumului produselor obținute din orez roșu fermentat, cele mai multe sunt dureri musculare, probleme gastro-intestinale și leziuni hepatice, iar 13 persoane au avut nevoie de spitalizare.

Administrarea statinelor sub supravegherea medicală este cea mai sigură, deoarece pot fi monitorizate atât doza de medicamente, cât și orice efecte secundare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel