Anxietate și stres, cum scăpăm de ele fără medicamente

Florina Pop |
Data publicării:
Stres, depresie, singurătatge. Foto: Pixabay
Stres, depresie, singurătatge. Foto: Pixabay

Mișcarea, meditația și aromoterapia sunt remedii naturale de tratare a stărilor de anxietate și stres. Medicul poate să recomande alte remedii naturale.

Remediile naturale de tratare a anxietății și stresului sunt, de obicei, sigure de utilizat alături de pastilele prescrise de medic. Însă, modificările aduse dietă și unele suplimente naturale pot schimba modul în care funcționează aceste medicamente. De aceea e esențial să consultați un medic înainte de a le încerca. Vă poate recomanda alte remedii naturale, potrivit medicalnewstoday.com.

Câteva dintre ele:

1. Mișcarea – e un mod de a arde energia anxioasă, iar cercetările în acest sens susțin asta: o analiză din 2015 făcută asupra 12 studii a observat că exercițiile fizice pot fi un tratament pentru anxietate. O altă cercetare, din 2016, susține ideea că sportul aduce beneficii persoanelor cu anxietate care au renunțat la fumat. Pe lângă sport, puteți încerca exerciții de relaxare, iar asta îi ajută pe acei oameni care, inconștient, tensionează mușchii și încleștează maxilarul ca răspuns la anxietate.

„Exercițiile de relaxare progresive vă pot ajuta. Încercați să stați într-o poziție confortabilă și încetiniți și relaxați încet fiecare grup muscular, începând cu degetele de la picioare și lucrați până la umeri și maxilar", se recomandă pe site-ul citat.

2. Meditație - mindfulness, așa cum arată un studiu din 2010, este eficientă în sprijinirea oamenilor cu tulburări legate de starea de spirit și anxietate. Mindfulness-ul bazat pe meditație este, susține sursa citată, din ce în ce mai populară în terapie. O altă variantă este și yoga. Iar o altă soluție ar fi scrisul, ținerea unui jurnal - un studiu din 2016 a constatat că scrierea creativă ajută copiii și adolescenții să gestioneze anxietatea.

3. Timpul și cum îl împărțim – unele persoane devin foarte neliniștite când vine vorba de a se ocupa de mai multe angajamente simultan, de aceea se impune aplicarea unei strategii de gestionare a timpul se impune ca să țină stresul sub control. Pe unii îi ajută dacă își împart sarcinile în mai multe etape. Un alt mod relaxant de a petrece timpul e cu animalele de companie – o cercetare din 2018 confirmat faptul că patrupezii sunt un sprijin pentru persoanele cu o varietate de probleme de sănătate mintală, inclusiv anxietate.

Un studiu publicat în 2015 a evidențiat că îngrijirea greierilor ar putea îmbunătăți sănătatea psihică la persoanele în vârstă. O altă cercetare, din același an, susține ideea că îngrijirea și petrecerea timpului cu caii poate atenua anxietatea și stresul asociat cu trauma.

4. Aromoterapie - anumite mirosuri funcționează mai bine pentru unele persoane decât altele. Un exemplu ar fi lavanda. Efectele ei benefice asupra insomniei au fost confirmat la femei cu vârste de 44-45 de ani au fost benefice. Rezultatele sugerează că aromoterapia poate reduce ritmul cardiac pe termen scurt și ajută la reducerea problemelor de somn pe termen lung.

5. Ceaiuri - unele pot avea un efect mai direct asupra creierului care duce la anxietate redusă. Rezultatele unui mic studiu din 2018 arată că mușețelul poate modifica nivelurile de cortizol, un hormon de stres. Sunt puține dovezi științifice care susțin ideea că multe suplimente din plante reduc anxietatea, de aceea e indicat să întrebați un medic legat de ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel