Suplimente de Bodybuilding, ficat afectat pe termen lung la bărbați

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit

Leziunile la ficat suferite de bărbații care fac Bodybuilding și iau suplimente pentru a-și crește masa musculară au un model distinctiv, sunt dificil de tratat și sunt însoțite, adesea, de dizabilități, atrage atenția un nou studiu!

Într-un studiu publicat pe 1 aprilie 2019 în Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 44 de bărbați (cu vârsta medie de 33 de ani) cu leziuni hepatice atribuite unor suplimente pentru Bodybuilding, fără prescripție, au prezentat un model uniform și distinctiv de semne și simptome adesea prelungite, dificil de tratat și însoțite de dizabilități și pierdere în greutate.

Toți participanții la studiu, care au fost înscriși la Institutul american Național de Sănătate, au făcut icter (o îngălbenire a ochilor și a pielii) și majoritatea au avut mâncărimi generalizate care au condus la spitalizare la 71% dintre ei, deși niciunul nu a murit și nici nu a necesitat un transplant de ficat.

Cercetătorii au descoperit de obicei că respectivele suplimente ingerate conțin adesea steroizi anabolizanți iliciți care nu sunt menționați cu exactitate pe eticheta produselor.

Steroizii anabolizanți, vinovați

Steroizii anabolizanți ar trebui utilizați numai sub supravegherea strictă a unui medic", a spus cercetătorul principal dr. Andrew Stolz, de la Universitatea din California de Sud, Los Angeles.

„Pacienții trebuie să informeze furnizorii lor de îngrijiri medicale în cazul în care acele suplimente pentru Bodybuilding sunt luate sub orice formă de supliment nutrițional și ar trebui să se ferească mai ales de acele suplimente pentru culturism care pot conține substanțe ilegale sau aflate sub controlul Administrației SUA pentru Consumul de Steroizi Anabolizanți", mai notat el.

Pacienții care luau suplimente pentru Bodybuilding aveau leziunile hepatice care prezentau în mod uniform leziuni colestatice, care se rezolvă lent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel