Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul care reduce riscul unui ucigaș tăcut reduce riscul de diabet și prelungește viața. Ceaiul negru, cunoscut și sub denumirea de ”ceai roșu” în unele regiuni, este una dintre cele mai consumate băuturi din lume și aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Rezultatele celor mai recente studii prezentate la reuniunea anuală a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului din Hamburg, Germania, arată care sunt beneficiile ceaiului negru.
O ceașcă zilnică de ceai reduce riscul unei boli comune, denumită ”ucigaș tăcut”, susține un studiu. Riscul de diabet, care afectează peste 3,8 milioane de persoane în Marea Britanie, este redus semnificativ dacă se bea o ceașcă de ceai - tradițional sau nu - în fiecare zi. O ceașcă zilnică de ceai ar putea reduce riscul de a dezvolta cea mai frecventă formă de diabet, potrivit unui studiu.
Băutorii de ceai și-au redus șansele de a dezvolta tipul 2 cu cel puțin 28% și au redus riscul de a dezvolta prediabet cu 15%. Se spune că băutura fierbinte crește excreția de glucoză din urină, îmbunătățind rezistența la insulină și, prin urmare, controlul glicemiei.
Cu toate acestea, echipa de cercetare crede că beneficii similare pot proveni din ambele. Liderul studiului, profesorul asociat Tongzhi Wu de la Universitatea din Adelaide, a declarat că ceaiul negru are efecte protectoare.
”Constatările noastre sugerează efectele protectoare ale consumului obișnuit de ceai asupra gestionării zahărului din sânge. Beneficiile semnificative ale ceaiului pentru sănătate, inclusiv un risc redus de boli cardiovasculare și de diabet de tip 2, au fost raportate în mai multe studii din ultimii ani, dar mecanismele care stau la baza acestor beneficii au fost neclare.
Descoperirile noastre sugerează efectele protectoare ale consumului obișnuit de ceai asupra gestionării zahărului din sânge prin creșterea excreției de glucoză în urină, îmbunătățirea rezistenței la insulină și, prin urmare, un control mai bun al zahărului din sânge.
Aceste beneficii au fost mai pronunțate în rândul băutorilor zilnici de ceai negru”, a subliniat Tongzhi Wu, liderul studiului.
De-a lungul anilor, s-au efectuat numeroase cercetări asupra proprietăților de sănătate ale ceaiului negru. Din fericire, există multe aspecte pozitive de luat în considerare.
Bogat în polifenoli: Ceaiul negru este o sursă bogată de diferiți polifenoli, inclusiv flavanoli, flavonoli și acizi fenolici. Dintre aceste grupuri de polifenoli, ceaiul negru conține în special cantități ridicate de catechine, teaflavine, kaempferol, quercetin și acid galic. Acești polifenoli sunt responsabili direct de gustul amar și astringent al ceaiului și se crede că contribuie la stimularea sistemelor interne de antioxidanți, potrivit Nutrition Advance.
Poate ajuta la reglarea nivelului de glucoză din sânge: Nivelurile ridicate de zahăr din sânge sunt dăunătoare, indiferent dacă cineva suferă de diabet sau nu. De exemplu, nivelurile cronice ridicate de glucoză din sânge sunt asociate cu numeroase boli cronice.
Diverse studii asociază nivelul ridicat de zahăr din sânge cu diabetul de tip 2, cancerul, bolile vasculare și demența, printre altele. Prin urmare, menținerea nivelului de glucoză din sânge în limite sănătoase este un obiectiv pe care toată lumea ar trebui să îl aibă în vedere. În acest sens, ceaiul negru poate oferi o mână de ajutor.
Vezi și: Ce este sindromul de tunel carpian. Cum se tratează și ce poți face să protejezi nervul median
Poate reduce riscul de cancer: Mai multe revizuiri sistematice și meta-analize sugerează că consumul de ceai negru poate reduce incidența cancerului oral și a cancerului de vezică. Utilizând 87 de seturi de date, cercetătorii au constatat că riscul acestor tipuri de cancer a scăzut constant cu o creștere de o ceașcă de ceai negru pe zi.
Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că corelația nu înseamnă cauzalitate, și nu au fost efecte statistic semnificative asupra altor forme comune de cancer. Cu toate acestea, studiile ulterioare arată că polifenolii din ceaiul negru pot juca un rol anti-cancer în organism. În mod specific, polifenolii din ceaiul negru activează factorul de transcripție Nrf2, proteine cheie care reglează în sus enzimele interne antioxidante.
Proprietăți antibacteriene: Ceaiul negru are și proprietăți antibacteriene. Aceste proprietăți înseamnă că, în anumite situații, ceaiul negru poate ucide sau încetini creșterea anumitor tipuri de bacterii. Bacteriile pot cauza o serie de afecțiuni, de la probleme minore, cum ar fi coșuri și iritații ale pielii, până la afecțiuni potențial letale, cum ar fi meningita.
În mod specific, ceaiul negru prezintă un efect protector și inhibă creșterea bacteriilor M. luteus și B. Cereus, care sunt infecții bacteriene comune la oameni. Cu toate acestea, extractele de ceai negru au un efect protector minim împotriva altor bacterii, cum ar fi salmonela, E. coli și Staphylococcus aureus.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.