Singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată. Își pierde proprietățile
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Afirmațiile depre sănătate pe care producătorii afișează pe ambalajele alimentare nu au întotdeauna de-a face cu beneficiile nutriționale ale produsului, dar oamenii încă iau decizii de a le cumpăra pe baza acestor afirmații, arată cercetătorii.
Mulți producători imprimă pe ambalaje pretenții care pot conduce consumatorii la o părere anume despre produs. Oamenii iau adesea decizia de a cumpăra un aume produs bazându-se pe aceste percepții, chiar dacă aceste afirmații nu corespund întotdeauna cu starea nutritivă reală a produsului, potrivit medicalnewstoday.com.
Acest fapt a condus la patru studii, pe care cercetătorii le-au combinat într-o singură lucrare publicată în Journal of Public Policy & Marketing. Ei au examinat reclamele tipărite pe partea frontală a ambalajului produselor alimentare și au evaluat diferențele dintre aceste revendicări și conținutul nutrițional al produselor.
De asemenea, au analizat modul în care consumatorii au reacționat la aceste afirmații, atunci când a venit timpul să ia o decizie de cumpărare. Cercetătorii au vrut să determine dacă reclamele erau exacte și dacă au afectat opțiunile de cumpărare, indiferent de precizia lor.
Afirmațiile alimentare care apar pe ambalaje urmează, de obicei, argumente bazate pe știință sau natură, cum ar fi "îmbunătățit" sau "conservat".
Ele tind să evidențieze, fie atributele pozitive ale alimentelor, fie absența celor negative. De exemplu, afirmațiile pot susține că un produs alimentar este "bogat în calciu" sau "bogat în proteine" sau că este "fără gluten" sau "colesterol scăzut". Alte modalități de a promova beneficiile unui produs arată că produsul ar fi "fără aromă artificială" sau "fără GMO-uri", sau că ar fi "toate naturale" sau "pure".
Cercetătorii au testat reclamele de pe fața ambalajelor care au apărut pe diferite cereale pentru micul dejun și produse lactate. Studiu a testat 633 de tipuri diferite de cereale pentru micul dejun, dintre care 460 au avut o reclamă pe ambalaj cu referire la sănătate sau valoare nutritivă.
Ei au efectuat aceste studii, verificând atenția pentru a determina modul în care clienții evaluează diferite afirmații de pe ambalaj, dar și modul în care aceste revendicări ale producătorilor au afectat comportamentul consumatorului.
"Consumatorii au avut o atitudine mai pozitivă față de afirmațiile care se bazează pe prezența unui lucru bun, în comparație cu afirmațiile despre absența unui lucru rău", spune co-autor al studiului Prof. Pierre Chandon.
Cu alte cuvinte, oamenii au simțit că atunci când componentele pozitive erau prezente, aceste elemente erau mai sănătoase decât cele ale căror revendicări au înlăturat percepțiile negative.
De asemenea, oamenii au considerat că tipul de revendicare ar ajuta la îmbunătățirea sănătății, a gustului sau a proprietăților de dietă ale produsului, chiar dacă niciuna dintre afirmații nu a spus explicit că îi va face mai sănătoși sau că vor pierde în greutate.
De asemenea, nu a existat prea multă legătură între afirmațiile pozitive și conținutul nutrițional al cerealelor pentru micul dejun. De fapt, Prof. Chandon observă că o corelație reală a fost aproape zero.
Cercetătorii au descoperit că afirmațiile de pe ambalaje de multe ori nu reflectă într-adevăr ingredientele unui produs sau modul în care se referă la sănătate sau la scăderea în greutate.
Este mai sigur dacă examinăți eticheta nutrițională pentru a vă face o idee mai bună despre modul în care un anumit produs alimentar vă poate ajuta să pierdeți în greutate, să vă mențineți pierderea în greutate sau să vă bucurați de o viață mai sănătoasă.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.