Colesterol, soia: efectele nebănuite asupra inimii

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Colesterolul este redus cu 3-4% de soia, arată un studiu  FOTO: pexels.com
Colesterolul este redus cu 3-4% de soia, arată un studiu FOTO: pexels.com

Colesterolul este redus cu circa 3-4% de către soia, demonstrează un studiu recent al unor cercetători din Canada.

Colesterolul poate fi redus de o proteină din soia, arată un studiu recent al unor cercetători de la Spitalul Sf. Mihail din Toronto, Canada. Scăderea nu este una uriașă, ci de 3-4%, dar semnificativă cât să fie luată în considerare efectele soiei asupra colesterolului, se arată pe sciencedaily.com.

Colesterol, soia: 46 de studii 

Cum Administrația pentru Produse Alimentare și Medicamente din State (FDA) anunța că intenționează să elimine soia din lista de alimente sănătoase pentru inimă, cercetătorii canadieni au ales 46 de studii ca bază pentru analiza lor. 41 dintre acestea examinau efectele proteinei asupra lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), adesea denumite „colesterolul rău“. Iar 43 ofereau date despre „colesterol total“, care reflectă cantitatea totală de colesterol din sânge.

Autorii studiului au descoperit că proteina de soia a redus colesterolul LDL cu 3-4% la adulți.

Colesterol, soia: ce zic cercetătorii

„O cantitate mică, dar semnificativă. (...) Datele existente și analiza noastră a acesteia sugerează că proteina din soia contribuie la sănătatea inimii", afirma David Jenkins, citat de sciencedaily.com.

Acesta este autorul principal al studiului, totodată director al Centrului Clinic de Nutriție și Modificarea Factorilor de Risc din cadrul Spitalului Sf. Mihail, Toronto, Canada. Potrivit acestuia, studiul ar avea o limitare legată doar de analiza celor 46 de studii și nu a folosit o rețea mai extinsă de cercetări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel