Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Propunerea medicului Mihaela Bilic este legată de faptul că, în ultima vreme, mâncarea a fost transformată într-un fel de etalon social, oamenii au ajuns să fie judecați pe baza opțiunilor culinare, iar coșul de cumpărături tinde să devină un indicator al valorii umane/intelectuale/profesionale.
"Ești ceea ce...citești
Până acum se spunea că ești ceea ce mănânci. În esență ea a fost o sintagmă corectă, întotdeauna alegerile alimentare și relația cu mâncarea spun mai multe despre noi decât am putea crede... uneori chiar mai multe decât știm/ recunoaștem/ acceptăm... Însă în ultima vreme mâncarea a fost transformată (pe nedrept!!) într-un fel de etalon social, oamenii au ajuns să fie judecați pe baza opțiunilor culinare, iar coșul de cumpărături tinde să devină un indicator al valorii umane/intelectuale/profesionale.
În ziua de azi ești denigrat/descalificat/ marginalizat/desconsiderat/exclus dacă ai nerușinarea să mănânci gluten, carne de porc, produse lactate, grăsimi de origine animală sau alimente NEbio. Puritanismul alimentar s-a transformat în doctrină și o mulțime de demagogi predică cu bună știință acest concept, care are ca simplu obiectiv afirmarea și recunoașterea superiorității unui individ prin intermediul mâncării.", a scris medicul nutriționist pe Facebook.
"Eu propun schimbarea acestui slogan cu varianta “ești ceea ce citești!” Și când spun “citești”, mă refer la tot ce înseamnă cărți, articole, știri, rețele de socializare, etichete alimentare Cititul hrănește sufletul și mintea, așa că e foarte important care sunt criteriile după care îți alegi lecturile, ce gen de informații cauți... precum un magnet atragem lucrurile pe care ni le dorim, în care credem, deci nu întâmplător alegerile editoriale spun totul despre noi. Nu am condamnat niciodată persoanele care și-au construit credința pe cărți sau studii ce mie mi s-au părut manipulatoare, poate din acest motiv n-am citit niciodată “Studiul China”. În viață avem libertatea de a alege, iar alegerile trebuie asumate- tot ce este clădit pe neîncredere, nesiguranță și energie negativă, nu poate să ne aducă decât rău- pe care, culmea, noi l-am căutat!
Exista întotdeauna opțiune/alternativă pentru orice element din viața noastră, cu condiția să o acceptăm, să ne-o dorim. Dacă schimbăm criteriile de căutare, s-ar putea să fim surprinși de ofertele/soluțiile care ni se arată. Totul pornește de la noi și cred cu tărie că o să ni se întâmple doar BINE, dacă gândim BINE, citim BINE și alegem BINE!! Pentru că, în final, nimeni nu ne poate păcăli dacă renunțăm la superficialitate și comoditate și nu ne mai “hrănim” doar cu titluri bombastice, sloganuri de marketing, informații scoase din context și citite printre rânduri. Până și despre un aliment poți să afli foarte multe, dacă citești cu atenție eticheta...indiferent cât de mic ar fi scrisă. Iar dacă nu aveți o lupă sau ochelarii la voi, țineți cont că “valoros” din punct de vedere alimentar înseamnă local, de sezon și cât mai puțin procesat.", a mai precizat Bilic.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.