De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Cercetătorul Hao Meng s-a concentrat pe testarea biocompatibilității și prin scoaterea unui aminoacid lipicos din midii, catecholul de tip lipici. În cadrul procesului, Meng a descoperit ca reacția chimică a generat peroxidul de hidrogen ca produs secundar al oxidarii și a folosit peroxidul de hidrogen pentru a face un gel dezinfectant.
"Gelul este la fel ca jeleu, o rețea de polimeri cu multă apă. Cu ochiul liber, forma uscată este o pulbere, dar pusă într-o soluție cu un pH neutru sau ușor alcalin, cum ar fi apa distilată sau o soluție salină se rutează. Este ca o sticlă de dezinfectant la cerere", a declarat Bruce Lee, profesor asociat de inginerie biomedicală la Universitatea Tehnologică Michigan.
Inspirația nu a început într-un laborator. Organismul produce în mod natural peroxid de hidrogen și substanța a fost utilizată pe scară largă de sistemul medical pentru a distruge bacteriile și chiar și virusurile.
Însă echipa a studiat efectele gelului asupra a două tulpini bacteriene comune și a două virusuri structurale diferite: Staphylococcus epidermidis și Escherichia coli (E. coli). Oamenii de știință au fost plăcut surprinși să vadă că gelul a redus capacitatea virusului de a infecta celulele cu 99,9%.
Tehnologia care face posibil acest dezinfectant este deja subiectul unei noi lucrări publicate în Acta Biomaterialia. Lucrarea a reunit o echipă interdisciplinară de ingineri pentru a explora nu numai dezvoltarea tehnologică, ci și proprietățile fizice și biologice ale materialului.
"Nu am testat încă tulpini bacteriene rezistente la antibiotice, dar cu cât putem să scăpăm mai mult de utilizarea antibioticelor, cu atât mai bine. Vrem să observăm în ce condiții produce vindecarea și modul în care celulele răspunde la peroxidul de hidrogen, care în concentrații mari poate să omoare celulele, așa că trebuie să avem un echilibru", au spus cercetătorii, potrivit Science Daily.com
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.