Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Planta cu flori vindecătoare care te scapă de problemele stomacului are multiple beneficii pentru organism. Această plantă a apărut la început, în special, în farmacopeele şi cărţile medicale vechi franţuzeşti. După unele publicaţii de profil, planta a fost folosită în afecţiuni stomacale, pentru tratamentul febrei, pentru întărirea ficatului şi ca diuretică.
Calomfirul, cunoscută după denumirea oficială Tanacetum balsamita, este o plantă care a fost tradițional folosită pentru diverse beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile potențiale pentru sănătate ale calomfirului.
Calomfirul a fost folosit pentru a ameliora problemele digestive precum indigestia, gazele și balonarea. Poate ajuta la relaxarea mușchilor gastrointestinali, promovând o digestie mai bună.
Calomfirul a fost utilizat ca un ușor analgezic, în special pentru dureri de cap și dureri minore. Este cunoscut pentru proprietățile sale de calmare și a fost folosită pentru reducerea stresului și anxietății. Poate ajuta la promovarea relaxării și îmbunătățirea calității somnului.
Unele studii sugerează că planta de calomfir are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate fi benefic pentru reducerea inflamației în organism. La fel ca multe plante, calomfirul conține antioxidanți care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și a radicalilor liberi din organism.
Speciile de calomfir sunt utilizate pentru a întări stomacul, ca conservanți alimentari, aditivi alimentari, cosmetice, insecticide, balsamuri și coloranți alimentari.
Calomfirul, ca una dintre plantele medicinale utilizate în medicina umană și veterinară, a fost studiată de cercetători din întreaga lume. S-au înregistrat rapoarte interesante despre efectele medicinale ale extractelor și uleiurilor esențiale de calomfir. S-a confirmat că au efecte antibacteriene, antioxidante, antiinflamatorii, imunomodulatoare și analgezice.
Calomfirul, în formularea unei loțiuni de masaj, a demonstrat proprietăți analgezice, anti-congestive, anti-iritante, relaxante musculare și de stimulare a circulației sanguine, potrivit Science Direct.
Vezi și: COVID, încă un efect negativ. Duce la hipertensiune arterială și boli cardiovasculare
Calomfirul poate fi folosit topic sub formă de ulei (prin macerarea frunzelor uscate în ulei de măsline), ceea ce poate ajuta la vindecarea rănilor minore și la calmarea arsurilor superficiale și a înțepăturilor de insecte.
Alinarea spasmelor gastrointestinale: A fost utilizat pentru a ameliora spasmele intestinale și hiperactivitatea intestinală.
Calomfirul are o istorie de utilizare în sistemele tradiționale de medicină pe tot globul pentru diverse afecțiuni.
Este important de menționat că, deși calomfirul are o lungă istorie de utilizare și unele beneficii potențiale pentru sănătate, cercetarea științifică privind eficacitatea sa rămâne limitată în anumite domenii.
Dacă luați în considerare utilizarea calomfirului pentru orice scop legat de sănătate, este recomandabil să consultați un profesionist în domeniul sănătății, în special dacă aveți afecțiuni medicale sau luați medicamente, pentru a vă asigura de siguranța și eficacitatea acesteia în funcție de nevoile dvs. specifice.
Calomfirul are proprietăți recunoscute de tip antispasmodic. Aceasta ajută la ameliorarea acceselor de tuse, bronșitei și spasmele intestinale.
Este recomandată pentru proprietățile sale digestive în caz de gaze intestinale, flatulență și tulburări digestive de orice fel.
Datorită proprietăților diuretice, calomfirul este eficient în caz de retenție de apă.
Infuziile de calomfir unt excelente pentru a elimina viermii intestinali.
Această plantă poate fi folosită în bucătărie puțin asemenea cu menta, chiar dacă aroma nu este exact aceeași. Luați în considerare că are un gust destul de amar totuși.
Calomfirul proaspăt tocat este potrivit pentru salate mixte, tocane de vită, mazăre verde, cartofi și supă de legume.
Pentru copiii cu poftă de dulce, calomfirul ste o delicioasă adăugire la salata de fructe, potrivit NCBI.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.