Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Potrivit medicului, legumele de culoare verde au efecte extrem de benefice asupra sănătății organismului.
„Vine vara și sigur că ne dorim să arătăm din ce în ce mai bine. Ne vom arunca cu capul înainte către diverse diete. Sunt adeptul legumelor de culoare verde, pe care le promovez. Dacă pe vremuri se spunea nicio masă fără pește, eu spun: nicio masă fără legume de culoare verde.
Este sezonul lor: spanacul, ceapa verde, pătrunjelul, mărarul, salata. Sunt foarte bogate în fibre și mai sărace în zaharuri.
Este important să ne hidratăm corespunzător, minimum 1,5 l apă pe zi.
Să respectăm mesele principalele ale zilei (trei mese) și mai apoi să aducem două gustări. Să nu mâncăm nimic după ora 20.00. Dacă putem, chiar după ora 18.00”, a spus Florin Ioan Bălănică la DCNews și DCMedical.
Mai mult, medicul, un promotor al stilului de viață sănătos, spune că nutriția este fundamentașă în întărirea sistemului imunitar.
„Imunitatea noastră este de două feluri. Una pe care am moștenit-o, care este destul de slabă. E ca o mașină normală care ne duce de la București la Mizil. Dar ne duce încet, nu foarte confortabil.
Și mai există imunitatea dobândită în timpul vieții, care este cea fundamentală și care ne sprijină. Nutriția, partea de mișcare și de management al stresului sunt fundamentale atunci când vorbim despre raportarea la imunitate”, a spus specialistul.
Urmăriți interviul integral aici.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.