Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
O dietă de tip mediteranean este bogată în legume, fructe, cereale integrale, nuci, semințe, carne de pasăre, pește și ulei de măsline și este asociată cu riscuri mai mici pentru boli de inimă și diabet. Și o versiune „mai verde” a tipului de alimentație ar putea fi și mai eficientă, potrivit unui mic studiu randomizat publicat online de revista Heart.
Cercetătorii - unii de la Harvard - au recrutat aproximativ 300 de persoane sedentare, de vârstă mijlocie (majoritatea bărbați) cu colesterol ridicat sau obezitate abdominală și i-au împărțit în trei grupuri. Unul a primit îndrumări pentru exerciții fizice și o dietă sănătoasă; un altul a primit îndrumări pentru exerciții fizice și a fost desemnat să mănânce o dietă mediteraneană cu restricții calorice; iar un grup a primit îndrumări pentru exerciții fizice și a fost însărcinat să mănânce o dietă mediteraneană „mai verde”, cu restricții calorice, cu mai puține proteine pe bază de animale și mai multe pe bază de plante (inclusiv nuci și un tip plantă acvatică), plus o mulțime de ceai verde .
După șase luni, persoanele care urmau o dietă „verde” pierduseră mai mult în greutate și centimetri în jurul taliei și aveau scăderi mai mari de colesterol decât persoanele din celelalte două grupuri.
Dietele „verzi” au avut, de asemenea, scăderi mai puternice ale rezistenței la insulină, markeri de inflamație și tensiune arterială diastolică (numărul mai mic din măsurare), comparativ cu celelalte două grupuri.
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!