Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
La capitolul „ce e bine să mâncăm primăvara", dr Mihaela Bilic recomandă cașul, „brânza cu gust de primăvară". Cu o coajă crocantă de pâine și roșii tiate felii, e o masă hrănitoare și revigorantă.
„Brânza este un aliment viu, al cărei gust și conținut nutritiv depinde de tipul de lapte, de alimentația animalelor și de durata de fermentare/învechire.
Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă- ceea ce dă laptelui o savoare specială. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust.
Obținut în principal din lapte de oaie, cașul este un produs specific romanesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspătă. Apoi, fiind vorba despre o brânză „tânără", gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică - câteodată chiar scârție între dinți. „Asortați-l" cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon" a scris dr Mihaela Bilic, pe contul ei de Instagram.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.