Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Perioada sărbătorilor este cunoscută ca fiind una în care se consumă multe alimente, mâncăm multe dulciuri, ne răsfățăm, iar asta duce în cel mai bun caz la câștogarea unor kilograme în pluis. În cazuri mai rele, ne trimit la camera de gardă cu indigestii sau cerize biliare.
Aceste obiceiuri nu sunt valabile doar la români. Specialiști iamericani vin cu o serie de sfaturi pentru a „mânca sănătăps” în perioada de sărbători. „Oamenii nu vor să rateze oportunitățile de a consuma alimente speciale, pe care nu le obține deseori să mănânce în alte perioade ale anului”, a spus Kara Bowers, dietetician la Penn State College of Medicine.
„Așadar, atunci când se confruntă cu o „abundență de dulciuri”, în loc să încerce doar un pic din alimentele speciale, poate se dedau mai mult decât ar trebui și sfârșesc prin a supraalimenta.
Apoi, câteva zile mai târziu, o fac din nou la o altă întâlnire”, completează ea.
Bowers oferă următoarele sfaturi pentru navigarea în scena de mâncare de sărbători:
Faceți un plan
"Dacă știți că va fi un eveniment cu un nivel ridicat de carbohidrați, alegeți o salată cu o proteină slabă pentru prânz. De asemenea, mâncarea ușoară în ziua unei petreceri vă va asigura că vă este foame de fapt la eveniment."
Contribuiți cu o mâncare sănătoasă
Când vă oferiți să aduceți un fel de mâncare cu fructe sau legume, asigurați-vă că este o opțiune sănătoasă.
Cercetați „scena”
Analizați întâi bucatele e pe amsă, apoi prioritizați ce credeți că vreți cel mai mult să gustați. Încercați întâi mici cantități.
Alegeți cu atenție
Umpleți jumătate din farfurie cu fructe și legume. Dacă mai doriți în continaure și desertul, tăiați-l în jumătate și lăsați cealaltă jumătate pentru altcineva care ar putea dori doar să probeze.
Exersați atenția la alimente
Mâncați ăîncet. Luați-vă timpul și savurați fiecare mușcătură, mai degrabă decât să îngurgitați cu viteză. "Dă-i corpului tău ceea ce dorește - în porțiuni corespunzătoare. Faceți-vă timp pentru a vă asculta corpul ce anume dorește și dacă vă este foame sau nu.
Nu lăsați farfuria să se golească, în timp ce papilele gustative nici măcar nu au observat. Mestecați, gustați și bucurați-vă cu grijă de fiecare bucată.
Îndepărtați-vă de cei care insistă să vă ofere de mâncare
Dacă știți că cineva va insista să mâncați mai mult, asigurați-vă că nu mâncați tot din farfurie. O farfurie goală este un semn că sunteți gata pentru mai mult. Dacă cel care vă oferă de mâncare insistă, mulțumiți-i cu grație pentru mâncarea delicioasă și schimbați subiectul.
Sursa, aici.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.