Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
În timp ce alimentele probiotice (cum ar fi iaurtul sau usturoiul) furnizează bacterii intestinale vii și prietenoase, alimentele prebiotice hrănesc bacteriile intestinale, potrivit Clinicii Mayo.
Corpurile noastre sunt incapabile să digere prebioticele - așa că, atunci când sunt consumate, bacteriile din intestin le fermentează, potrivit University of Massachusetts Medical School Center for Applied Nutrition. Acest lucru ajută bacteriile intestinale bune să crească, să ajute digestia sănătoasă și să combată inflamația.
Bananele
Deși sunt în mod obișnuit apreciate pentru conținutul bogat de potasiu, bananele sunt deosebit de benefice și pentru bacteriile intestinale, potrivit Academiei de Nutriție și Dietă.
Bananele conțin fructooligozaharide (FOS), care sunt molecule de fructoză, pe care organismul nu le poate descompune, dar sunt metabolizate de bacteriile intestinale. FOS, clasificat ca fibră dietetică, nu numai că promovează creșterea microorganismelor intestinale, dar poate ajuta și la promovarea unei digestii sănătoase în organism.
Încercați să adăugați banane în iaurt pentru a obține o doză de prebiotice și probiotice într-un mic dejun sănătos.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.