Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Fructul „vinovat” este accesibil ca preț și extrem de delicios. Dr Mihaela Bilic spune că pepenele roșu, care se găsește în mormane în toate piețele din țară, nu face bine la siluetă atunci când e mâncat în exces. Pentru că fructul conține circa 90% apă, la care se adaugă proteine, glucide, vitamina C și fibre, mulți au tendința, vara, să înlocuiască apa cu pepenele roșu.
Medicul nutriționist atrage însă atenția că, dacă este consumat în cantități exagerate, pepenele roșu poate afecta ficatul. Și asta pentru că fructul conține o cantitate mare de fructoză care se duce direct în ficat pentru a fi procesată. Aceeași fructoză e de vină și pentru faptul că pepenele roșu este în topul fructelor care îngrașă foarte mult.
Dr Mihaela Bilic a explicat, conform Antena3, că sunt și alte fructe de sezon care îngrașă dacă sunt consumate prea des din același motiv: strugurii și cireșele.
Mihaela Bilic spune că pepenele roșu ar trebui mâncat ca un desert. „Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, a explicat ea, conform sursei citate.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?