Ficatul gras sau steatoza hepatică cum îi e denumirea medicală, constă în acumularea de grăsimi (mai exact de trigliceride) în celula hepatică (hepatocit).
Citește și: Simptome ciudate ale bolii ficatului gras. Apar unde nu te aștepți
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune, însă, că pe lângă tratamentul medical prescris de medic, există un leac pentru ficat gras: ceaiul din măceșe uscate. Rețeta a spus-o bioenergoterapeutul, sâmbătă, la Antena 3.
„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceșe, se pune apă fierbinte peste ele și se lasă 12 ore.
Apoi se toarnă din ceai într-un pahar și punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine și se bea o dată, dimineața, pe stomacul gol.
Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. Abia după jumătate de oră, punem mânca”, a spus Lidia Fecioru
Ca să fie eficient, leacul trebuie consumat timp șase zile, dar nu consecutive, ci din două în două zile.