De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Borșul de casă este foarte bogat în vitaminele B, vitamina C, vitamina D și vitamina H, dar și minerale calciu, seleniu, crom, zinc și magneziu, pe lângă aminoacizi și carbohidrați. Pentru efecte sale benefice este bine să fie consumat ca atare, altfel la fierbere își pierde din calitățile probiotice.
- 2 căni cu tărâțe de grâu (bio, de preferat)
- o cană de mălai
- o crenguță de vișin
- un sfert de pliculeț de drojdie sau 2-3 felii de pâine neagră de secară
- un borcan de 3-5 litri
- leuștean dacă vă place gustul.
Se amestecă tărâțele și mălaiul, fie cu drojdia fer cu pâinea zdrobită, cu puțină apă caldă astfel încât să se facă o cremă. Amestecul, care se numește huște, se pune în borcan și se lasă la fermentat peste noapte. Dimineața se pune înăuntru crenguța de vișin sau doar fruzele (și leușteanul dacă vreți să fie mai aromat) și se umple borcanul cu apă caldă. Se amestecă de 2-3 ori pe zi, ca să se acrească. De regulă îți dai seama după gust când e suficient de acru. Când s-a terminat, crenguța de vișin și leușteanul se aruncă, dar huștele nu. Se păstrează într-un borcan la frigider și dacă vrei să faci din nou borș, iei jumătate din huștele deja folosite, mai adaugi o cană de tărâțe și una de mălai, amesteci, pui frunzele de vișin și torni apă fierbinte peste ele. A doua oară se vor acri mai repede pentru că o parte din huște deja fermentează. Bunicii spun că primul borș nu iese foarte acru.
Borșul de casă este perfect pentru slăbit, dar atenție cura – care constă în trei căni de borș, consumate dimineața, la prânz și seara, înainte de fiecare masă – nu trebuie ținută mai mult de una-două săptămâni. Asta pentru borșul are puternice efecte laxative. El poate fi folosit și în măști de față pentru pielea uscată, dacă este combinat cu ou, avocado, argilă, etc.
Borșul de casă este, de asemenea, un minunat leac pentru pentru combaterea anemiei, a sinuzitei, adjuvant în tratamentul tuberculozei, al indigestiei, al bronșitei, al astmului.
Având atâtea vitamine și minerale, este bun și pentru oboseală cronică, scade tensiunea arterială, reduce colesterolul, previne tromboza și infarctul miocardic, tratează insomnia, durerile de cap, mahmureala, dischineziile biliare, detoxifică organismul și calmează durerile de ficat și de bilă.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.