Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Marinarea cărnii înainte de gătire poate face minuni pentru frăgezimea acesteia. Medicii nutriționiști ne sfătuiesc să folosim o marinadă acidă care va ajuta la înmuierea fibrelor de carne și la creșterea frăgezimii. Este important să lăsăm carnea să se marineze în frigider timp de cel puțin câteva ore sau peste noapte pentru cele mai bune rezultate.
De ce să lași carnea la marinat în iaurt. Marinarea cărnii în iaurt poate fi benefică din mai multe motive, iar despre acestea a vorbit dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, într-o postare pe Facebook.
Iaurtul conține enzime proteolitice (cum ar fi lactobacilii), care pot ajuta la descompunerea fibrelor de carne. Acest lucru poate face ca carnea să fie mai moale și mai fragedă după marinare. Iaurtul poate adăuga arome și gusturi noi cărnii, contribuind la variabilitatea și complexitatea gustului final.
Vezi și: Demența, mascată de o afecțiune hepatică tratabilă. Simptomele pot indica, de fapt, altă boală
Mihaela Bilic, truc pentru o friptură fragedă - FOTO: Captură Facebook@Mihaela Bilic
"Ce trebuie să facem ca friptura la grătar să iasă fragedă și gustoasă. Secretul nu stă în condimente, ci în fezandare. Fezandare înseamnă să o lăsăm măcar 12 ore în contact cu un mediu acid. Mulți folosesc zeamă de lămâie, oțet, vin. Eu folosesc un ingredient secret: iaurtul. Iaurtul are aciditate, are calciu și acele culturi bacteriene, bacteriile lactice care fac un proces suplimentar.
Vezi și: Alimentul care înlocuiește carnea. Anca Ioniță: Oferă sațietate pe termen lung. Este minunat
Avem nevoie de această predigestie a proteinelor. Carnea are proteine, iar în momentul în care o punem într-un mediu acid, începe predigestia. Bucata de carne care a stat în contact cu mediul acid, va fi mai fragedă și gustoasă. Iaurtul poate avea și acest rol magic: fezandează carnea și o face fragedă și gustoasă pentru grătar", a explicat dr. Mihaela Bilic, într-un clip postat pe Facebook.
Iaurtul poate ajuta la păstrarea umidității cărnii în timpul procesului de gătire, ceea ce poate duce la o carne mai suculentă și mai gustoasă. Înainte de a adăuga iaurtul la marinadă, este bine să alegem un iaurt natural, fără adaos de zahăr sau alte arome artificiale, pentru a evita adăugarea de calorii inutile sau alte ingrediente nedorite. De asemenea, timpul de marinare ar trebui să fie rezonabil, pentru a obține beneficiile dorite fără a compromite textura sau gustul cărnii.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.