5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Marinarea cărnii înainte de gătire poate face minuni pentru frăgezimea acesteia. Medicii nutriționiști ne sfătuiesc să folosim o marinadă acidă care va ajuta la înmuierea fibrelor de carne și la creșterea frăgezimii. Este important să lăsăm carnea să se marineze în frigider timp de cel puțin câteva ore sau peste noapte pentru cele mai bune rezultate.
De ce să lași carnea la marinat în iaurt. Marinarea cărnii în iaurt poate fi benefică din mai multe motive, iar despre acestea a vorbit dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, într-o postare pe Facebook.
Iaurtul conține enzime proteolitice (cum ar fi lactobacilii), care pot ajuta la descompunerea fibrelor de carne. Acest lucru poate face ca carnea să fie mai moale și mai fragedă după marinare. Iaurtul poate adăuga arome și gusturi noi cărnii, contribuind la variabilitatea și complexitatea gustului final.
Vezi și: Demența, mascată de o afecțiune hepatică tratabilă. Simptomele pot indica, de fapt, altă boală
Mihaela Bilic, truc pentru o friptură fragedă - FOTO: Captură Facebook@Mihaela Bilic
"Ce trebuie să facem ca friptura la grătar să iasă fragedă și gustoasă. Secretul nu stă în condimente, ci în fezandare. Fezandare înseamnă să o lăsăm măcar 12 ore în contact cu un mediu acid. Mulți folosesc zeamă de lămâie, oțet, vin. Eu folosesc un ingredient secret: iaurtul. Iaurtul are aciditate, are calciu și acele culturi bacteriene, bacteriile lactice care fac un proces suplimentar.
Vezi și: Alimentul care înlocuiește carnea. Anca Ioniță: Oferă sațietate pe termen lung. Este minunat
Avem nevoie de această predigestie a proteinelor. Carnea are proteine, iar în momentul în care o punem într-un mediu acid, începe predigestia. Bucata de carne care a stat în contact cu mediul acid, va fi mai fragedă și gustoasă. Iaurtul poate avea și acest rol magic: fezandează carnea și o face fragedă și gustoasă pentru grătar", a explicat dr. Mihaela Bilic, într-un clip postat pe Facebook.
Iaurtul poate ajuta la păstrarea umidității cărnii în timpul procesului de gătire, ceea ce poate duce la o carne mai suculentă și mai gustoasă. Înainte de a adăuga iaurtul la marinadă, este bine să alegem un iaurt natural, fără adaos de zahăr sau alte arome artificiale, pentru a evita adăugarea de calorii inutile sau alte ingrediente nedorite. De asemenea, timpul de marinare ar trebui să fie rezonabil, pentru a obține beneficiile dorite fără a compromite textura sau gustul cărnii.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.