Alimentul care înlocuiește carnea. Anca Ioniță: Oferă sațietate pe termen lung. Este minunat

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
fasolea - FOTO: Freepik@rawpixel.com
fasolea - FOTO: [email protected]

Acest aliment este cel mai bun înlocuitor al cărnii. De alfel, este o resursă importantă de fier.

Acest aliment este o sursă excelentă de nutrienți și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Preparat în diferite feluri, cum ar fi în ciorbe, salate, tocane sau pur și simplu fiartă și condimentată, acest aliment poate fi integrat ușor într-o varietate de rețete sănătoase și delicioase.

Alimentul care înlocuiește carnea

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a vorbit în exclusivitate pentru DC MEDICAL despre beneficiile pe care le are fasolea. Pe lângă faptul că poate fi consumată și de vegetarieni, aceasta are un conținut important de fier și acid folic.

Fasolea este o bună sursă de proteine vegetală, ceea ce o face ideală pentru vegetarieni și vegani. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea sănătății musculare și la creșterea masei musculare.

Fasolea este bogată în fibre, care sunt importante pentru sănătatea digestivă. Consumul de fasole poate ajuta la menținerea unui tract digestiv sănătos și la prevenirea constipației.

Vezi și: RMN, testul care pune diagnosticul de ruptură de menisc. Dr. Răzvan Dragomir: Ne aduce o groază de informații

"Dacă privim fasolea ca preparat de post, este foarte sănătoasă. Fasolea este o importantă sursă de proteine vegetale, având 15g proteine/100g. Este un înlocuitor minunat al produselor animale în perioada de post sau pentru persoanele care adoptă un stil de viață vegan.

Fasolea este și o sursă bună de carbohidrați lenți și fibre care dau sațietate pe termen lung. Fasolea este o resursă importantă de acid folic, fosfor și fier", a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Microplastice găsite în artere. Măresc riscul de atac de cord și AVC de 4,5 ori. Amenințarea ascunsă: Este îngrijorător!

Fasolea de post - FOTO: Freepik

Fasolea scade nivelul colesterolului și al zahărului din sânge

Fibrele din fasole pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu diabet sau pentru cei care își doresc să își mențină nivelul de energie constant.

Consumul regulat de fasole poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") din sânge, contribuind astfel la reducerea riscului de boli cardiovasculare, potrivit Medical News Today.

Vezi și: Obiceiurile care duc la scăderea colesterolului HDL. Cum să îți crești sau să menții nivelul de colesterol bun

Fasolea, conținut important de vitamine și minerale

Fasolea este o sursă excelentă de vitamine și minerale, precum fierul, magneziul, potasiul, acidul folic și vitamina B6, care sunt esențiale pentru sănătatea generală și funcționarea optimă a organismului.

Fasolea conține minerale importante pentru sănătatea oaselor, cum ar fi calciul și magneziul, care pot ajuta la menținerea densității osoase și la prevenirea osteoporozei.

Datorită conținutului său ridicat de fibre și proteine, fasolea poate ajuta la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce poate fi util în controlul greutății și în gestionarea poftei de mâncare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel