Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Un mic dejun care să conțină fibre, proteine și să fie dulce: ovăz cu pară caramelizată și nuci pecan. Este recomandarea de joi, 30 decembrie, a nutriționistului Cori Grămescu pe rețelele sociale.
Ca ingrediente pentru 2 porții, aveți nevoie de:
”60-70 grame de ovăz fino cană și jumătate de apă
green sugar după gust
2 pere
1/4 linguriță scorțișoară
1 lingură suc de lămâie
20-25 g nuci pecan”.
Procesul de preparare constă în:
”Puneți apa la fiert într-o cratiță mică. După ce a dat în clocot, adăugați un praf de sare și apoi ovăzul. Se amestecă, apoi se acoperă cu un capac și se dă focul mic. Gătiți timp de 15 minute sau până când apa este absorbită și ovăzul are o consistență cremoasă. Între timp, se taie perele cubulețe, fără coajă. Într-o tigaie anti-aderentă adăugați perele, green sugar, sucul de lămâie și scorțișoara și amestecați.
Acoperiți cratița cu un capac și lăsați la înmuiat perele aproximativ 10 minute sau până când sunt fragede și aurii, ele se vor înmuia la aburi, în sucul propriu. Odată ce sunt fragede, scoateți capacul pentru a le permite să se caramelizeze mai mult, iar apoi se ia de pe foc. Împărțiți ovăzul în două boluri și acoperiți cu porții egale de pere și adăugați nucile pecan”.
Perele conțin vitamina C, vitamina K, potasiu, bor, magneziu și folat. Datorită acestor substanțe nutritive, au capacitatea de a ajuta la pierderea în greutate, de a îmbunătăți sănătatea, de a combate diabetul și de a ajuta la digestie.
1. Aportul de fibre - digestia - Perele conțin o doză sănătoasă de fibre. Fiind un aliment bogat în fibre, beneficiile pentru sănătatea pere includ capacitatea de a menține sistemul digestiv funcțional, fără probleme. Fibrele reduc problemele digestive, inclusiv constipația. Sunt benefice contra hemoroizilor, previn retenția de apă, reduc balonarea și previn apariția calculilor renali (pietrele la rinichi).
2. Stimulează sistemul imunitar - Datorită conținutului ridicat de vitamina C, sunt benefice pentru sistemul imunitar. Vitamina C acționează ca un antioxidant puternic care reduce stresul oxidativ și daunele cauzate de radicalii liberi.
3. Bogate în antioxidanți - Perele conțin fitonutrienții care ajută la combaterea inflamației și la prevenirea bolilor. Un studiu (link direct studiu) a arăt
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.