PERELE, 7 beneficii pentru sănătate DOVEDITE științific!

Dana Lascu |
Data publicării:
Pere. Foto: Pixabay
Pere. Foto: Pixabay

Pe lângă faptul că sunt o gustare savuroasă, perele aduc și multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele: 

Perele conțin vitamina C, vitamina K, potasiu, bor, magneziu și folat. Datorită acestor substanțe nutritive, au capacitatea de a ajuta la pierderea în greutate, de a îmbunătăți sănătatea, de a combate diabetul și de a ajuta la digestie.

1. Aportul de fibre - digestia

Perele conțin o doză sănătoasă de fibre. Fiind un aliment bogat în fibre, beneficiile pentru sănătatea pere includ capacitatea de a menține sistemul digestiv funcțional, fără probleme. Fibrele reduc problemele digestive, inclusiv constipația. Sunt benefice contra hemoroizilor, previn retenția de apă, reduc balonarea și previn apariția calculilor renali (pietrele la rinichi).

2. Stimulează sistemul imunitar

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, sunt benefice pentru sistemul imunitar. Vitamina C acționează ca un antioxidant puternic care reduce stresul oxidativ și daunele cauzate de radicalii liberi. 

3. Bogate în antioxidanți

Perele conțin fitonutrienții care ajută la combaterea inflamației și la prevenirea bolilor. Un studiu (link direct studiu) a arătat că de fapt coaja perelor are un nivel și mai ridicat de antioxidanți și acizi grași sănătoși decât pulpa fructului.

4. Ajută la cura de slăbire

Un studiu (link direct studiu) a arătat că o dietă bogată de fructe și legume este legată de o mai bună întreținere a greutății. Având conținut ridicat de fibre, perele vă fac să vă simțiți sătul mai mult timp.

5. Contribuie la sănătatea inimii

Un studiu (link direct studiu) a arătat că fructele și legumele pot ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare, atac de cord și accident vascular cerebral. Fitonutrienții din pere ajută la curățarea arterelor, scad nivelul inflamației și ajută la combaterea diverticulitei și a hipertensiunii.

6. Ajută la combaterea diabetului

Perele au un indicele glicemic mic. Fibrele din pere ajută la încetinirea eliberării zahărului în sânge, pentru a preveni scăderea și creșterea nivelului de zahăr din sânge. Un studiu a arătat că consumul regulat de pere poate contribui la îmbunătățirea sensibilității la insulină (link direct studiu).

7. Ajută la menținerea sănătății oaselor

Perele conțin vitamina K, calciu, magneziu și fosfor, care - toate - joacă un rol important în prevenirea fracturilor osoase. Perele conțin, de asemenea, bor, care ajută la creșterea densității minerale osoase, ceea ce previne osteoporoza. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel