PERELE, 7 beneficii pentru sănătate DOVEDITE științific!
Pe lângă faptul că sunt o gustare savuroasă, perele aduc și multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:
Perele conțin vitamina C, vitamina K, potasiu, bor, magneziu și folat. Datorită acestor substanțe nutritive, au capacitatea de a ajuta la pierderea în greutate, de a îmbunătăți sănătatea, de a combate diabetul și de a ajuta la digestie.
1. Aportul de fibre - digestia
Perele conțin o doză sănătoasă de fibre. Fiind un aliment bogat în fibre, beneficiile pentru sănătatea pere includ capacitatea de a menține sistemul digestiv funcțional, fără probleme. Fibrele reduc problemele digestive, inclusiv constipația. Sunt benefice contra hemoroizilor, previn retenția de apă, reduc balonarea și previn apariția calculilor renali (pietrele la rinichi).
2. Stimulează sistemul imunitar
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, sunt benefice pentru sistemul imunitar. Vitamina C acționează ca un antioxidant puternic care reduce stresul oxidativ și daunele cauzate de radicalii liberi.
3. Bogate în antioxidanți
Perele conțin fitonutrienții care ajută la combaterea inflamației și la prevenirea bolilor. Un studiu (link direct studiu) a arătat că de fapt coaja perelor are un nivel și mai ridicat de antioxidanți și acizi grași sănătoși decât pulpa fructului.
4. Ajută la cura de slăbire
Un studiu (link direct studiu) a arătat că o dietă bogată de fructe și legume este legată de o mai bună întreținere a greutății. Având conținut ridicat de fibre, perele vă fac să vă simțiți sătul mai mult timp.
5. Contribuie la sănătatea inimii
Un studiu (link direct studiu) a arătat că fructele și legumele pot ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare, atac de cord și accident vascular cerebral. Fitonutrienții din pere ajută la curățarea arterelor, scad nivelul inflamației și ajută la combaterea diverticulitei și a hipertensiunii.
6. Ajută la combaterea diabetului
Perele au un indicele glicemic mic. Fibrele din pere ajută la încetinirea eliberării zahărului în sânge, pentru a preveni scăderea și creșterea nivelului de zahăr din sânge. Un studiu a arătat că consumul regulat de pere poate contribui la îmbunătățirea sensibilității la insulină (link direct studiu).
7. Ajută la menținerea sănătății oaselor
Perele conțin vitamina K, calciu, magneziu și fosfor, care - toate - joacă un rol important în prevenirea fracturilor osoase. Perele conțin, de asemenea, bor, care ajută la creșterea densității minerale osoase, ceea ce previne osteoporoza.
-
-
-
-
Ce înseamnă, de fapt, "A se consuma de preferință înainte de"04.11.2025, 19:23
-
Apneea de somn devastează creierul04.11.2025, 18:21
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
