REȚETĂ dietetică cu spanac. Recomandarea nutriționistului Cori Grămescu
O rețetă dietetică de plăcintă este soluța salvatoare când vrei să mănânci ceva gustos, spune nutriționistul Cori Grămescu.
Nutriționistul Cori Grămescu recomandă o rețetă dietetică cu spanac și telemea.
”Rețetă dietetică de plăcintă te salvează ori de câte ori ai chef să mănânci ceva bun și gustos, dar sărac în calorii și bogat în proteine. O recomand în procesele de slăbire pentru că ține de foame, dar și ca preparat pentru invitații voștri, dacă vă doriți și alte preparate mai puțin tradiționale de sărbători.
Ingrediente pentru 12 porții: 2 kg spanac verde, proaspăt; 12 ouă; 500 de g feta sau telemea dietetică; 6 pâinici dakos sau 100 g de fulgi de hrișcă; 5-8 roșii cherry tocate; cuburi ceapă.
Preparare: cele 2 kg de spanac se spală bine și se aleg frunzele. Înainte de gătire, frunzele de spanac trebuie scurse bine. Puteți folosi un uscător de salată cu centrifugă pentru a reduce cantitatea de apă de pe frunze. Se curăță și se taie cubulețe 4-5 cepe albe. Într-un vas încăpător se înăbușă ceapa în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă frunzele de spanac rupte cu mâna în bucăți mari. Se adaugă treptat și se lasă să se gătească la temperatura mică. După ce toate frunzele de spanac sunt înmuiate și înăbușite se închide focul și se lasă cu un capac deasupra încă 2-3 minute, ca să își lase apa.
Apoi se scurge compoziția în sită, lăsând să curgă în chiuvetă zeama de la spanac. Batem cele 12 ouă cu o furculița, pentru omogenizare,brânza telemea light sau feta light se da pe răzătoarea mare și se încorporează în amestecul de ouă. Iar pentru a înmuia dakos-ul avem nevoie de câteva roșii cherry tocate mărunt, amestecate cu oregano, ulei de măsline și zeama de lămâie, dar și puțină apă. La fel procedăm și cu fulgii de hrișcă. Când se înmoaie, stoarcem pâinea sau fulgii de hrișcă de zeamă și amestecăm cu oul bătut amestecat cu brânză rasă.
Într-un vas de ceramică tapetat cu hârtie de copt turnăm compoziția de spanac înăbușit și scurs amestecat cu ouăle bătute, brânză rasă și hrișcă înmuiată cu roșii cherry, apoi potrivim de gust: dacă mai simțim nevoia adaugăm un praf de sare, chilli, usturoi uscat și capere mărunțite. Tava se bagă la cuptorul încins la 160 de grade și se lasă până se încheagă ouăle. Dacă nu ținem neapărat dietă, pe deasupra plăcintei presărăm un amestec de pesmet cu brânză maturată (graviola) dată pe răzătoare”, se arată pe rețelele sociale.
-
Problemele de la toaletă care pot afecta grav sănătatea13.12.2025, 09:08
-
EXCLUSIV Armonia de sărbători, subiectul săptămânii la DrPsy13.12.2025, 08:14
-
De câtă Omega-3 avem nevoie zilnic12.12.2025, 22:00
-
-
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
