REȚETĂ dietetică cu spanac. Recomandarea nutriționistului Cori Grămescu
O rețetă dietetică de plăcintă este soluța salvatoare când vrei să mănânci ceva gustos, spune nutriționistul Cori Grămescu.
Nutriționistul Cori Grămescu recomandă o rețetă dietetică cu spanac și telemea.
”Rețetă dietetică de plăcintă te salvează ori de câte ori ai chef să mănânci ceva bun și gustos, dar sărac în calorii și bogat în proteine. O recomand în procesele de slăbire pentru că ține de foame, dar și ca preparat pentru invitații voștri, dacă vă doriți și alte preparate mai puțin tradiționale de sărbători.
Ingrediente pentru 12 porții: 2 kg spanac verde, proaspăt; 12 ouă; 500 de g feta sau telemea dietetică; 6 pâinici dakos sau 100 g de fulgi de hrișcă; 5-8 roșii cherry tocate; cuburi ceapă.
Preparare: cele 2 kg de spanac se spală bine și se aleg frunzele. Înainte de gătire, frunzele de spanac trebuie scurse bine. Puteți folosi un uscător de salată cu centrifugă pentru a reduce cantitatea de apă de pe frunze. Se curăță și se taie cubulețe 4-5 cepe albe. Într-un vas încăpător se înăbușă ceapa în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă frunzele de spanac rupte cu mâna în bucăți mari. Se adaugă treptat și se lasă să se gătească la temperatura mică. După ce toate frunzele de spanac sunt înmuiate și înăbușite se închide focul și se lasă cu un capac deasupra încă 2-3 minute, ca să își lase apa.
Apoi se scurge compoziția în sită, lăsând să curgă în chiuvetă zeama de la spanac. Batem cele 12 ouă cu o furculița, pentru omogenizare,brânza telemea light sau feta light se da pe răzătoarea mare și se încorporează în amestecul de ouă. Iar pentru a înmuia dakos-ul avem nevoie de câteva roșii cherry tocate mărunt, amestecate cu oregano, ulei de măsline și zeama de lămâie, dar și puțină apă. La fel procedăm și cu fulgii de hrișcă. Când se înmoaie, stoarcem pâinea sau fulgii de hrișcă de zeamă și amestecăm cu oul bătut amestecat cu brânză rasă.
Într-un vas de ceramică tapetat cu hârtie de copt turnăm compoziția de spanac înăbușit și scurs amestecat cu ouăle bătute, brânză rasă și hrișcă înmuiată cu roșii cherry, apoi potrivim de gust: dacă mai simțim nevoia adaugăm un praf de sare, chilli, usturoi uscat și capere mărunțite. Tava se bagă la cuptorul încins la 160 de grade și se lasă până se încheagă ouăle. Dacă nu ținem neapărat dietă, pe deasupra plăcintei presărăm un amestec de pesmet cu brânză maturată (graviola) dată pe răzătoare”, se arată pe rețelele sociale.
-
-
-
Oscilațiile de calciu din rinichi pot preveni hipertensiunea03.12.2025, 20:07
-
Tranzitul intestinal: frecvența scaunului poate influența sănătatea03.12.2025, 18:52
-
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Cum scapi de nasul înfundat în 5 minute
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
