
Foarte apreciat în sfera culinară ca agent de dospire, bicarbonatul de sodiu are tot felul de alte utilizări în bucătărie. Iată câteva dintre preferatele...
Decojiți ouăle fierte mai ușor: Unul dintre motivele pentru care ouăle fierte pot fi greu de curățat are legătură cu nivelurile lor de pH. Albușurile de ou au în mod natural un pH scăzut, ceea ce le face să se agațe de cochilii lor. Dacă adaugi un pic de bicarbonat de sodiu în apă (un sfert de linguriță pe litru) îi mărești alcalinitatea și, astfel, pH-ul, facilitând decojirea ușoară a oului fiert.
Curăță grătarul: Bicarbonatul de sodiu face ca alimentele carbonizate de pe gratiile grătarului să fie mai ușor de curățat datorită proprietăților sale ușor abrazive și ușor alcaline, care ajută la dizolvarea murdăriei și a grăsimilor mai ușor decât detergenții de vase.
Face prăjiturile mai pufoase: bicarbonatul de sodiu crește atunci când este încălzit, ceea ce face ca prăjiturile să se umfle. Dacă îți plac prăjiturile pufoase, adaugă un pic mai mult bicarbonat de sodiu la rețeta ta.
Elimină mirosul de usturoi: Usturoiul și ceapa, pe cât d e gustoase sunt, pe atât d epurtnic e mirosul lor, care persista pe degete mult timp indiferent de cât de energic te speli. Scapă de el punând în palmă o linguriță de bicarbonat și frecând mâinile și unghile.
Ceapă caramelizată: Ceapa caramelizată are un gust atât de bun, dar durează foarte mult să o faci. Accelerați procesul de rumenire adăugând o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu per kilogram de ceapă.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-