
Un studiu al declinului cognitiv a constatat că stilul de viață poate influența în mare măsură capacitatea de funcționare a creierului, la persoane în...
Rezultatele unui nou studiu sugerează că modificările stilului de viață pot contribui la îmbunătățirea funcției creierului la adulții în vârstă care se confruntă cu un declin cognitiv care precede demența.
În studiul publicat în Journal of the American Geriatrics Society, 119 persoane cu vârsta peste 65 de ani care se confruntau cu un declin cognitiv au fost împărțite într-un grup de intervenție și unul de control, timp de 8 săptămâni. Grupul de control a primit informații online legate de demență și de factorii de risc ai stilului de viață, dietă mediteraneană, activitate fizică și implicarea cognitivă.
Participanții au fost instruiți să implementeze aceste informații în propriile lor stiluri de viață. Grupul de intervenție a primit aceleași informații online, plus componente active pentru a ajuta la punerea în aplicare a acestor informații în stilul lor de viață: sesiuni la dietetician, o sesiune la fiziolog, exerciții și antrenament al creierului.
Stilul de viață, efect asupra funcționării creierului
Peste 6 luni de urmărire, anchetatorii au observat că participanții la grupul de intervenție au reușit să-și îmbunătățească stilul de viață și au avut scoruri cognitive mai mari decât cei din grupul de control. Rezultatele sugerează că modificările bazate pe stilul de viață pot modifica cursul declinului cognitiv.
„Știm de ceva timp că modificările stilului de viață precum acestea pot reduce riscul de demență în populația generală. Ceea ce adaugă acest studiu este că, cu o intervenție corectă, persoanele care se confruntă cu un declin cognitiv pot păstra o neuroplasticitate suficientă pentru ca creierul lor să „revină” din declin ”, a declarat autorul principal Mitchell McMaster, doctorand la Australian National University.
Bursa de doctorat a domnului McMaster a fost susținută de Dementia Australia Research Foundation și Australian National University, iar studiul a fost susținut și de Neuroscience Research Australia.
-
Tratamentul pacienților cu Parkinson, adaptat14.07.2025, 20:48
-
Fructul care ascunde beneficii uimitoare pentru inimă și sănătate14.07.2025, 19:19
-
Tratamentul care reduce semnificativ hipertensiunea14.07.2025, 18:00
-
EXCLUSIV ThetaHealing, o punte între subconștient și vindecarea fizică14.07.2025, 16:54
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Schimbări majore în sănătate14.07.2025, 16:41
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-